Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Na Rujevici se toliko skliže da igračima trebaju troje kopačke'

'Na Rujevici se toliko skliže da igračima trebaju troje kopačke'
1

Rekao sam igračima da pripreme po tri para kopački, što prije vide u kojima se najbolje osjećaju. Na Rujevici uvijek ima proklizavanja i sklizanja, mi za to moramo biti spremni, rekao je izbornik Dario Bašić

VIDEO

Hrvatska reprezentacija do 17 godina spremna je za otvaranje Europskog prvenstva. Izabranici Darija Bašića u srijedu će (od 17.45 na Rujevici) ugostiti Italiju, tražiti prve bodove u pohodu na drugi krug natjecanja. Hrvatska se proteklih tjedana pripremala u Medulinu, a onda tijekom jučerašnjeg dana preselila u Opatiju gdje će dočekati prvi nastup.

- Svi smo spremni, nestrpljivo čekamo da krene Europsko prvenstvo. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, među igračima vlada odlično raspoloženje. Dečki su željni utakmica, vidim da se svi vesele otvaranju prvenstva i dvoboju s velikim suparnikom - rekao nam je izbornik U-17 vrste Dario Bašić, pa nastavio:

- Jako sam zadovoljan pripremama, sve smo odradili na visokoj razini. Proveli doista svaku sitnicu onoga što smo planirali, a dečki su u dvije utakmice pokazali sve što smo od njih tražili. I što je najvažnije nitko nam se nije ozlijedio."

Kako vam se čine igrači? Djeluju li vam možda malo preplašeni?

- Djeluju mi jako fokusirano i disciplinirano. Svjesni su što ih očekuje, kakva je prilika pred njima. Osjećam da su pomalo nestrpljivi, žele što prije na teren. Vlada ta pozitivna trema, ali doista nema nikakvog straha. I siguran sam kako neće pasti pod neki pritisak.

Jeste li osjetili Rujevicu?

- Nismo, još nismo. Niti mi niti Talijani. Znamo da je to specifičan travnjak, neka mješavina umjetne i prave trave, da će nam trebati vremena za prilagodbu. Ali, kako nama, tako i njima. Ranije ćemo na zagrijavanje, što prije želimo osjetiti taj travnjak. Rekao sam igračima da pripreme po tri para kopački, što prije vide u kojima se najbolje osjećaju. Na Rujevici uvijek ima proklizavanja i sklizanja, mi za to moramo biti spremni.

Kod Talijana odskače prva zvijezda Europsko prvenstva - Moise Kean...

- Sigurno da on najviše bode u oči s obzirom na njegove nastupe za seniore Juventusa. Moise Kean nam sigurno predstavlja opasnost, ali upoznati smo i s kvalitetama drugih igrača Italije. Pripremali smo se za Italiju, znamo kako igraju, kakav im je raspored na terenu. No, u prvi plan stavljamo svoje kvalitete, želimo razmišljati o svojoj igri, stvarima koje mi moramo odraditi na terenu.

Možete li ovu generaciju usporediti s onom 1998. godišta (Brekalo, Šemper, Moro, Sosa, Lovren...) koju ste vodili na Europskom prvenstvu u Bugarskoj 2015. godine?

- Ajmo reći da je ovo profilno drugačija ekipa. Ova generacija ima prednost u disciplini u fazi obrane koju doista igramo na visokoj razini, dok je generacija 1998. godišta po pitanju individualnih rješenja bila korak ispred. Nezahvalno je davati ovakve komparacije, u ove dvije generacije imamo potpuno drugačije profile veznih igrača i napadača. Ovu momčad krasi momčadska disciplina u fazi obrane, dok je ona generacija imala višu razinu individualne kreativnosti, više igrača moglo je jednim potezom odlučiti utakmicu.

Kako igrači dišu između sebe? Druže li se zajedno igrači Dinama i Hajduka?

- E, to je nešto što me baš jako razveselilo, ovdje nema nikakvog dijeljenja po klupskoj pripadnosti. Dao sam igračima da sami izaberu s kim će biti u sobi, pa se baš začudio kada sam vidio kako su se sami podijelili. Kao da su se svi namjerno pomiješali. To me veseli, svi dišu kao jedan. U reprezentaciji vlada veliko zajedništvo.

Dario Bašić završio je na kraju...

- Očekuje se pun stadion, vjerujem da ćemo imati veliku podršku Rujevice. Pogotovo ako nam krene lošije ili ako nam u završnici utakmice treba dodatni impuls. Tu bi nam puno značila podrška navijača. Svi ljudi koji dolaze na stadion vidjet će budućnost hrvatskog nogometa, igrače u koje se isplati ulagati. I budite sigurni, ova će generacija dati dosta A reprezentativaca - završio je Bašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige