Obavijesti

Sport

Komentari 864

Dajte nam tog Messija! Vatreni srušili Nigeriju na startu SP-a

Dajte nam tog Messija! Vatreni srušili Nigeriju na startu SP-a
97

Hrvatska je pobijedila Nigeriju 2-0 u 1. kolu autogolom Eteba i golom Modrića iz penala koji je iznudio Mandžo u nastavku. Vodimo u skupini ispred Argentine s kojom igramo u četvrtak u 20 sati

VIDEO

Hrvatska je otvorila Svjetsko prvenstvo 2-0 pobjedom protiv Nigerije u Kalinjingradu pred više od sedam tisuća Hrvata koji su dominirali na tribinama kao što su Modrić, Rakitić i društvo dominirali veći dio utakmice protiv Nigerijaca.

Zlatko Dalić izveo je superofenzivni sastav s Perišićem i Rebićem kao krilnim napadačima te Kramarićem i Mandžukićem. Rakitić i Modrić bili su dva zadnja vezna.

Lovren i Vida bili su na stoperima i odigrali su bez greške, kao i Strinić na lijevom beku. Vrsaljko je bio nešto rezerviraniji na desnoj strani. Rebić je mijenjao strane s Perišićem, Kramarić je imao slobodnu između linija, a Mandžo je radio ono što najbolje zna, okrenut leđima vraćao je lopte i namještao šanse, po jednu Rebiću i Perišiću u prvom dijelu. 

Hrvatska je dominirala, ali bili smo bez udarca u gol, čak smo i poveli s 'nulom' u toj statističkoj rubrici. Modrić je izveo korner, Rebić je prebacio loptu glavom na drugu stativu, Mandžukić se bacio i pucao glavom, lopta je išla van, ali Etebo ju je šeprtljavo ubacio u svoju mrežu. No gol je gol, pisala ga Fifa Mandžili ili nigerijskom stoperu. 

Nigerija je bolje otvorila drugo poluvrijeme, ali Dalić je na vrijeme reagirao. Izvadio je Kramarića i uveo Brozovića te vratio sredinu terena koju su Nigerijci nakratko zauzeli. Prvi udarac u okvir gola bio je penal koji je Luka Modrić pretvorio u 2-0 u 71. minuti. 

Mandžukić je bio u petercu, Ekong ga je zagrlio kao najboljeg prijatelja, a brazilski sudac Sandro Ricci bez imalo oklijevanja pokazao je na bijelu točku. I nije pogriješio! Bio je to klasični zahvat, nedopušten u nogometu, Mandžo je to pametno odradio, a drugi dio posla pripao je kapetanu. Modrić je namjestio loptu na bijelu točku i poslao je u jednu, a golmana u drugu stranu.

Hrvatska je pobijedila 2-0 i nakon prvog kola zasjela je na čelo skupine D ispred Argentine koja je odigrala 1-1 protiv Islanda. Messi i društvo bit će pravi test Vatrenima u četvrtak u 20 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 864
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz