Obavijesti

Sport

Komentari 66

Na stranu sve priče o sucima i pehovi, pa Hajduk igra očajno!

Na stranu sve priče o sucima i pehovi, pa Hajduk igra očajno!
1

Stalno se govori da je proljeće uvijek bilo Hajdukovo... Ovo proljeće sigurno nije jer zaostatak za Dinamom i Rijekom samo raste. Sada za Dinamom zaostaju 11 bodova

VIDEO

Poklopilo nam se nekoliko loših rezultata u nizu, prati nas malo nesreće i pehova, ozljeda..., ali pozicija trenera Damira Burića uopće nije upitna, zadovoljni smo njegovim radom, kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić nakon remija s Osijekom.

Ako je netko i gajio nekakvu nadu da bi se Hajduk mogao ravnopravno s Dinamom i Rijekom uključiti u utrku za trofejima, nakon remija protiv Osijeka izgubio ju je. Na stranu Pejinov cirkus protiv Lokomotive, na stranu i minimalan poraz na Rujevici i nesretan remi s Osijekom izboren golom u 95. minuti, činjenica je da Hajduk ovoga proljeća ne izgleda dobro, da je osvojio svega jedan od mogućih devet bodova, te da je sezona praktično gotova, pa se trener Burić može u miru posvetiti slaganju momčadi za narednu, vodeći pritom računa da zadrži poziciju koja vodi u Europu.

- Momčad po meni nije bitno oslabljena, istina nedostaju stožerni igrači Caktaš i Milović, ali vjerovali smo da ih možemo nadomjestiti unutarnjim rezervama - kaže Brbić, no teško se s njim složiti, jer Hajduk već dugo prodaje, a ne dovodi prava pojačanja, odnosno, dovodi strance upitne kvalitete.

Pitanje svih pitanja na koje Burić i Vučević moraju odgovoriti, je ono o lutanju s igračima poput Radčenka, Veleza, Arteage, Kurbanova, Iluridzea, Bukve, Abdukholikova... Sve i da su dovedeni besplatno, a nisu, zauzeli su mjesto igračima iz vlastitog pogona. Igrači poput Hairlahovića, Domeja, Bashe, Šimića, Žile, Bosančića... već predugo igraju za B momčad, ili se kale na posudbama, a da nitko ne daje konkretan odgovor na pitanje jesu li ili nisu igrači za Hajduk. 

Ako je dvije sezone nastupa u B momčadi premalo za stručnu procjenu, onda na Poljudu imaju veliki problem.  A što je tek s onima koji su otišli a da pravu priliku nisu dobili?

Hajduk će na ljeto opet prodavati, otići će Kalinić i Sušić, vjerojatno i Milić, a ako dođe prava ponuda i Vlašić. Na kojim igračima će Burić graditi momčad za narednu sezonu, pitanje je na koje odgovora još uvijek nema, niti se on nazire. A to je veći problem od 'trenutne krize rezultata' kako ovo što se događa odgovorni na Poljudu nazivaju. Priznanje za stabilizaciju poslovanja i vraćanje dugova su zaslužili, ali isto tako i kritike za promašaje pri odabiru stranaca i pogotovo za rad omladinske škole.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 66

VIDEO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru

Jakirović o Miškoviću, Hajduku, pojačanjima... 'Da, želim Pjacu i Miereza! A htio sam i Brekala'
TRENER SASVIM OTVORENO

Jakirović o Miškoviću, Hajduku, pojačanjima... 'Da, želim Pjacu i Miereza! A htio sam i Brekala'

Nakon Ballkanija sam htio otići, djecu su mi zadirkivali u školi, a nakon Lokomotive mi je Vlatka Peras rekla 'Imam lošu vijest za tebe: ostaješ na klupi!' Matković nam je preskup, a sa sinom ne razgovaram o nogometu
Dalić najavio smjenu 'vatrenih': Četvorica bi se mogla oprostiti. Među najstarijima smo na Euru
POGLED U BUDUĆNOST

Dalić najavio smjenu 'vatrenih': Četvorica bi se mogla oprostiti. Među najstarijima smo na Euru

Plus+ Samo bismo za jednog 'vatrenog' stavili ruku u vatru kako će poslije Eura završiti reprezentativnu karijeru, dok će odluke drugih senatora hrvatske reprezentacije ovisiti i o rezultatu