Sport

Komentari 158

Bez rizika nema medalje: Ivica tek osmi, Grange je osvojio SP

Bez rizika nema medalje: Ivica tek osmi, Grange je osvojio SP

Ivica Kostelić na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirschenu završio je tek na osmom mjestu. Novi svjetski prvak postao je sjajni Francuz Jean-Baptiste Grange...

Novi svjetski prvak u Garmischu postao je Jean-Baptiste Grange, ispred Šveđanina Jensa Byggmarka i talijanskog skijaša Manfreda Moelgga. 

Ivica Kostelić nije bio ni blizu borbi za medalje. Preoprezno je vozio tu prvu vožnju i s takvim zaostatkom nije mogao blizu postolja. 

Poredak u slalomu:

1. Grange 1.41.72

2. Byggmark +0.43

3. Moelgg +0.61

4. Matt +0.82

...

8. Kostelić +1.16


LIVE, DRUGA VOŽNJA

Grange je imao velikih problema na početku, izgubio je nešto vremena. No ostalo mu je. prvi je! Svjetski prvak u slalomu je Francuz Grange

Jens Byggmark prvi je. Još je ostao samo Grange

Ivica Kostelić krenuo je sa starta. Ivica će morati voziti znatno riskantnije nego u prvoj vožnji. Na prvom prolazu ima 0.34 zaostatka. Na drugom još više, 0.53. Ivica je na kraju šesti

Byggmark je preuzeo vodstvo. Ide Ivica!

Još deset najboljih iz prve vožnje. Mario Matt visoko je podigao letvicu. Sjajno je odvozio i dalje je vodeći

Ostalo je 15 najboljih iz prve vožnje. Prvi je trenutno Austrijanac Mario Matt

Vodstvo je preuzeo Urs Imboden

Petorica skijaša odradila su drugu vožnju. Trenutno je vodeći Čeh Filip Trejbal

Krenuo je Vogel sa startnim brojem 42

Staza izgleda relativno jednostavno i teško će biti skijašima koji moraju loviti veće zaostatke

Počela je druga vožnja slaloma u Garmischu. Hrvatski skijaš Ivica Kostelić peti je nakon prve vožnje. Za vodećim Grungeom zaostaje 1.02 sekunde

Preoprezna vožnja donijela Ivici peto mjesto

Vodeći skijaš u slalomu i ukupnom poretku u Svjetskom kupu nije se htio razbacivati riječima i velikim najavama za slalom u Garmischu. Iako je jedan od favorita, Ivica je rekao kako bi bio zadovoljan i ulaskom u prvih pet skijaša. To je i ostvario nakon prve vožnje. Peti je sa 1.02 sekundom zaostatka za vodećim Grangeom.

- Mogu jedino obećati da ću dati sve od sebe. Priželjkujem medalju, ali bio bih zadovoljan i plasmanom među prvih pet - rekao je Ivica uoči slaloma.

Oprezno je vozio, bez rizika i to se vidjelo na vremenu. U drugoj vožnji ima priliku malo pustiti kočnicu i ući u borbu za medalje.

LIVE, PRVA VOŽNJA

Hrvatski skijaš i dalje je na petom mjestu sa 1.02 zaostatka za vodećim Grangeom. Druga vožnja na rasporedu je u 13.30 sati.

Ivica Kostelić spreman je na startu. Dobro je krenuo Ivica. Tehnički savršeni, ritmično... No ne dovoljno brzo. Na prvom prolazu ima 0.31 sekundu zaostatka. Na drugom njegov zaostatak raste (0.87). U cilju tek peti sa 1.02 zaostatka. Grange je prvi.

Myhrer je na redu. A nakon njega Ivica! Sjajno je Myhrer krenuo. No izgleda da neće moći napasti prvo mjesto. U cilju je treći.

Herbst se spustio iz ciljne ravnine. Nije dobro vozio i 4. je.

Hargin je na cilju. Nije baš dobro krenuo, imao je male probleme na početku. Staza je dosta kratka, nije baš zahtjevna. Hargin je na kraju završio treći.

Nakon njega krenuo je Francuz Grange koji je krenuo s dosta rizika. Uspio je! Postavio je novo vodeće vrijeme (51.30)

Talijan Manfred Moelgg otvorio je slalom u Garmischu. Njegovo vrijeme je 51.52

Poredak nakon prve vožnje

1. Jean-Baptiste Grange (Fra) 51.30

2. Manfred Mölgg (Ita) +0.22

3. Andre Myhrer (Šve) +0.57

4. Mattias Hargin (Šve) +0.97

5. Ivica Kostelić (Hrv) +1.02

Najčitaniji članci