Obavijesti

Sport

Komentari 21

Nadzorni odbor stao uz Brbića i usprotivio se Našem Hajduku

Nadzorni odbor stao uz Brbića i usprotivio se Našem Hajduku
1

'Način komunikacije i obrazlaganje odluke o nedavanju razrješnice predsjedniku Brbiću smatramo neprihvatljivim i uvredljivim, kako za samu osobu, tako i za instituciju predsjednika uprave HNK Hajduk Split'

VIDEO

Protekli tjedan bio je buran za Hajduk, predsjednik Marin Brbić dao je ostavku na svoju funkciju, čelnici Nadzornog odbora pokušali su ga nagovoriti da promjeni mišljenje, no nakon Skupštine kluba na kojoj su mu predstavnici Našega Hajduka iskazali nepovjerenje Brbić se odlučio povući.

Pokretanje videa...

32:44
Što ako odu i Stanić, Tudor, tri člana Nadzornog odbora...?
Što ako odu i Stanić, Tudor, tri člana Nadzornog odbora...?

Izazvalo je to brojne reakcije, špekuliralo se o još nekim odlascima, kako među 'nadzornicima' tako i kada je u pitanju sportski segment kluba, a o svemu se večeras oglasio i Nadzorni odbor priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Poštovana hajdučka obitelji,
približili smo se zadnjem kolu ovogodišnjeg prvenstva i bez obzira na ishod utakmice u Zaprešiću sigurno će se svi složiti oko ocjene kako je ovo u rezultatskom smislu poražavajuća sezona. Usprkos tome, u klubu su započeti brojni pozitivni procesi, kako u području jačanja struke tako i u području rješavanja krupnih infrastrukturnih problema. Predsjedniku Marinu Brbiću se zahvaljujemo na uloženom trudu i predanom radu, a njegova pomoć u predstojećom tranzicijskom razdoblju od presudne je važnosti za očuvanje stabilnosti kluba.

Prije utakmice sa Dinamom, a posebno prije tjedan dana na konferenciji za medije, ovaj Nadzorni odbor je jasno podržao predsjednika uprave i cijeli tim stručnjaka sa kojima radi, naglašavajući kako bi se spomenuti pozitivni procesi mogli dovesti u pitanje njegovom ostavkom. Nadali smo se da je moguće prekinuti destruktivni niz smjena, ostavki, kao i drugih, previše čestih promjena na ključnim mjestima uprave i struke. Na žalost, dva dana kasnije, na Skupštini kluba, odlukom Upravnog odbora Našeg Hajduka, po prvi put od kad je Hajduk dioničko društvo, predsjedniku Uprave je uskraćena razrješnica. Drugim riječima, okrenut mu je palac dolje i onemogućen ostanak kojeg je Nadzorni odbor u interesu kluba tražio.

Time je doveden u pitanje legitimitet Nadzornog odbora i derogirana jednoglasna odluka svih članova Nadzornog odbora, izrečena pred cijelom javnošću na konferenciji za medije. Još više nas žalosti način komunikacije i obrazlaganje te odluke, što smatramo neprihvatljivim i uvredljivim, kako za samu osobu, tako i za instituciju predsjednika uprave HNK Hajduk Split. Nadzorni odbor će nastojati prevladati ovu višeslojnu krizu u skladu sa zakonskim i statutarnim ovlastima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Nadzorni odbor HNK Hajduk

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome