Obavijesti

Sport

Komentari 405

Romero heroj: Argentini finale donijela Subašićeva zamjena

Romero heroj: Argentini finale donijela Subašićeva zamjena
38

Argentina je u São Paulu izborila finale Svjetskog prvenstva. 'Gauči' su u poprilično nezanimljivoj polufinalnoj utakmici pobijedili Nizozemsku nakon penala 0-0 (4-2)

VIDEO

Prije 36 godina Argentina je dobila Nizozemsku u finalu Svjetskog prvenstva odigranom u Buenos Airesu nakon produžetaka. Na brazilskom Mundijalu povijest se ponovila korak prije borbe za zlato, a korak poslije produžetaka. Sergio Romero postao je junak "gauča" u raspucavanju s bijele točke, ono što je Tim Krul bio za "oranje" u utakmici protiv Kostarike.

No ovaj put Van Gaal nije htio čuvati golmana za penale, a niti ostatak momčadi nije mu se posebno iskazao. Argentinci su nastavili stopostotan niz u polufinalima svjetskih prvenstava i četvrtu utakmicu u nizu, a Nizozemci su drugi put ostali pred vratima završne utakmice. I ovaj put ih je, kao i 1998. u Francuskoj, na putu do finala zaustavila južnoamerička momčad. Tada je bolji bio Brazil, a Hrvatska ih je pobijedila u borbi za broncu.

Golmansko umijeće Romera zapravo je jedino vrijedno spomena u ovoj utakmici. Već je od samog početka bilo jasno kako se momčadi više orijentiraju na obranu nego na napad, a tek su malobrojne prilike zabavile lagano promrzlo gledateljstvo na kišom okupanoj Areni Corinthians.

Sedmi produžeci na SP-u

Lionel Messi ponovno je bio nevidljiv veći dio utakmice, no s nekoliko je poteza mogao riješiti ovaj okršaj. U prvom dijelu nizozemski golman Cillessen zaustavio je njegov slobodnjak s 20-ak metara koji nije bio odviše precizan, a u drugom je Argentina priprijetila tek 15 minuta prije kraja iz Higuaínova udarca koji je završio u vanjskoj strani mreže i nakratko prevario brojne gledatelje pred malim ekranima i tribinama.

Od goropadne Nizozemske iz prvog kruga natjecanja u São Paulu nije se vidjelo gotovo ništa. Jedinu pravu šansu u regularnom tijeku imao je Robben koji je napravio slalom kroz argentinsku obranu, ali zaustavio ga je Mascherano i odgodio odluku o pobjedniku za novih 30 minuta - sedmi put na brazilskom Mundijalu.

Nizozemska pucala tek triput u okvir u 120 minuta

Iako je Argentina pokazala nešto više aktivnosti u produžecima, pa je tako Palacio imao šansu "jedan na jedan" s Cillessenom koju je zapucao mlakim udarcem glavom, da bi Rodríguez to isto učinio nogom, odluke još nije bilo. Podatkom da je u 120 minuta uputila tek tri udarca u okvir "oranje" se nije moglo podičiti, a sve im je došlo na naplatu u raspucavanju za finale gdje je Cillessen zakazao, a Romero se proslavio obranama Vlaaru u prvoj i Sneijderu u trećoj seriji. Danijel Subašić dobio je dostojnog konkurenta u Monacu.

Argentina je tako izborila finale Svjetskog prvenstva u nedjelju na Maracani protiv Njemačke. U Rio de Janeiro ide sa spoznajom da je ostala jedina od 32 reprezentacije sudionice koja ni u jedno trenutku još nije gubila.

SP u Brazilu, polufinale

  • Nizozemska - Argentina 0-0 (2-4)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 405
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...