Obavijesti

Sport

Komentari 110

'Nagrada' za prvo mjesto: Do finala preko Francuza i Danaca

'Nagrada' za prvo mjesto: Do finala preko Francuza i Danaca
4

Hrvatska i Španjolska u subotu u 19 sati igraju utakmicu u kojoj odlučuju tko će biti pobjednik skupine D. No kada se pogleda ždrijeb čini se da će bolje proći gubitnik

VIDEO

Hrvatska i Španjolska u subotu u 19 sati igraju utakmica u kojoj odlučuju tko će biti pobjednik skupine D. No kada se pogleda ždrijeb do finala čini se da će puno bolje proći gubitnik u ovom dvoboju.

Naime, iako osmina finala nosi relativno težeg protivnika (Srbija ili Slovenija), drugo mjesto u skupini D znači da na putu do finala nema ni Francuske i Danske.

Nakon što su u petak postali poznati svi putnici u osminu finala iz skupina A i B, jasno je da će današnji pobjednik dvoboja Hrvatske i Španjolske u osmini finala ići na pobjednika današnjeg susreta Bjelorusije i Saudijske Arabije. To ni Hrvatskoj ni Španjolskoj ne bi trebalo predstavljati problem, ali zato bi moglo ono što slijedi nakon toga.

U četvrtfinalu bi trebali igrati protiv pobjednika susreta Francuske i Islanda, dok bi polufinale vjerojatno donijelo moćne Dance.

I dok prvo mjesto donosi pomalo zastrašujući put do finala, drugo mjesto u našoj skupini D u osmini finala donosi dvoboj s poraženim iz susreta Slovenije i Srbije. Nakon toga u četvrtfinalu bi se igralo s pobjednikom susreta između Njemačke i Makedonije, dok bi polufinale donijelo ili Ruse te Slovence ili Srbe, opet ovisno o rezultatu njihovog današnjeg susreta.

- S kim god igrali, želim samo da dečki uđu maksimalno bez respekta, opušteno i daju sve od sebe. Svi priželjkuju slabijeg protivnika, ali mi razmišljamo isključivo o sebi. Idemo utakmicu po utakmicu. Nema se što puno pričati o boljim pozicijama, svi žele izbjeći Francuze, ali nema straha, ući ćemo bez respekta i ako ćemo igrati s njima, veliki sam optimist - rekao je Goluža o mogućim kalkulacijama.

Ipak, nadamo se da se neće ponoviti 2007. i Njemačka kada smo u posljednjoj utakmici u skupini bez odmaranja udarnih snaga pobijedili Španjolce i odlučili se na teži put do vrha. Pali smo već na sljedećoj prepreci i u četvrtfinalu izgubili od Francuza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...