Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kako je govorio Berlusconi: U Realu su luđaci, a igračima sam obećao autobus pun prostitutki

Kako je govorio Berlusconi: U Realu su luđaci, a igračima sam obećao autobus pun prostitutki

Nemam puno kose jer mi je mozak tako velik da je izgurao kosu, ispalio je jednom prilikom kontroverzni tip koji je obilježio i nogometni svijet

VIDEO

Gotovo do same smrti bio je jako živahni starčić koji je obilježio svijet politike, sporta i šoubiznisa. Silvio Berlusconi preminuo je u ponedjeljak u 87. godini u bolnici San Raffaele u Milanu.

Prije pet godina kupio je talijanskog trećeligaša Monzu i vodio je s vjernim pratiteljima, direktorom Adrianom Gallianijem i trenerom Christianom Brocchijem.

POGLEDAJTE VIDEO: Berlusconijev život

Pokretanje videa...

Preminuo Silvio Berlusconi, stariji kadrovi 01:41

Don Silvio u svojih je 86 godina proživio deset života: bio je talijanski premijer, stvorio medijsko carstvo Mediaset, investicijsko carstvo Fininvest, s AC Milanom pokorio je nogometni svijet.

Jednako velike kao uspjesi, ali nemjerljivo brojnije bile su afere. Sukob interesa, optužbe da je povezan s mafijom, mizoginija, šovinizam, prostitucija, korupcija, pogodilo ga je malim kipom Majke Božje u glavu usred grada... Nema čega nije bilo.

Farbao je kosu, zatezao lice, počeo nalikovati na voštanu figuru i uživao u igrački iz Serie a. Ali... Nedostajalo mu je pozornosti pa bi svako toliko bubnuo kakav biser.

'Talijani bez bradurina, tetovaža i naušnica'

- Malo mi nedostaje Milan, ali sada od Monze radim klub-uzor, model za sve talijanske klubove. U mojoj će momčadi igrati samo Talijani. Uredni Talijani! Bez bradurina, tetovaža, naušnica... Hoću samo nogometaše koji sucu prilaze s poštovanjem, koji ne odbijaju dati autogram navijaču i koji se ispričaju suparniku nakon što ga fauliraju - rekao je jednom prilikom pa pojasnio otkud mu baš ti kriteriji.

- Moj model je reakcija na brojne momčadi Serie A koje na teren istrče sa 11 stranaca. Talijanska momčad bez ijednog Talijana ipak nije normalna priča, zar ne? Pa ne mogu djeci koja sanjaju o tome da postanu vrhunski sportaši uzori biti stranci čija imena mi Talijani ni ne možemo izgovoriti!

Borac protiv dugačkih brada, tetovaža, neurednih netalijana i neizgovorljivih prezimena. Prisjetili smo se nekih od njegovih najboljih izjava.

Priveden bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy

Izjave Silvija Berlusconija

"Mislim da će se Obama vrlo dobro slagati s ruskim predsjednikom jer su obojica mladi, zgodni... i preplanuli" - nakon izbora Obame za predsjednika 2008.

"Da nisam oženjen, odmah bih te uzeo. I s tobom bih pošao na kraj svijeta" - nepoznatoj ženi na jednoj TV večeri 2007., nakon čega se ispričao svojoj supruzi

"Govore o Sacchijevom, Zaccheronijevom i Ancelottijevom Milanu, a nikad o Berlusconijevom. A ja 18 godina biram momčad, određujem pravila i kupujem igrače... Kao da ne postojim" - uvrijedili su ga 2004. što mu ne pripisuju zasluge za uspjehe Milana

"Gledajte, starim. Jutros sam naganjao svoju tajnicu da je povalim na stolu i rekla mi je: 'Premijeru, pa seksali smo se prije dva sata.' Vidite, pamćenje me ne služi kao prije", pričao je pred kamerama o seksualnom životu

"Nemam puno kose jer mi je mozak tako velik da je izgurao kosu"

"Na pitanje žele li se seksati sa mnom, 30 posto žena kaže 'Da', dok ostalih 70 posto pita 'Zar opet?"

"Milan je produžetak naše obitelji. Nadam se kako će jedan od sinova postati novi predsjednik kluba, iako još nismo odlučili koji"

"U ovim vremenima bacati toliki novac, kao što to radi Real ali i drugi klubovi, može se okarakterizirati jedino ponašanjem luđaka. Uljepšano rečeno" - nakon što su u Madridu u ljeto 2008. potrošili 247 milijuna eura na odštete igrača

"Mario Balotelli? Njegovo ime mi nikada nije bilo ni na kraju pameti. On je trula jabuka i sposoban je uništiti svaku momčad u koju stigne"

"Pep Guardiola? Nudio sam mu sve, pa čak i vilu na jezeru Como, ali i to je odbio" - o ponudi da dovede ćelavca na klupu 2013.

"Pronašli smo dobrog, prijateljski raspoloženog trenera sposobnog motivirati naše dečke. Igračima sam dao dodatnu motivaciju rekavši da ću im, pobijedimo li Milan, Juventus ili jedan od većih klubova, poslati pun autobus prostitutki u svlačionicu" - na božićnom domjenku Monze prošle godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem