Obavijesti

Sport

Komentari 5

Najava LP-a: Juve ide u Lyon, Borussia gostuje kod Sportinga

Najava LP-a: Juve ide  u Lyon, Borussia gostuje kod Sportinga
1

Pred nama je 3. kolo Lige prvaka. Najjača utakmica na rasporedu je sutra - ona između Barcelona i Manchester Cityja, dok i večeras Liga prvaka također nudi par poslastica...

VIDEO

Dinamo će danas od 20.45 (ArenaSport 3) na Maksimiru ugostiti Sevillu u sklopu trećeg kola Lige prvaka. 'Modri' pred svojim navijačima traže prve bodove ove sezone, no u isto vrijeme diljem Europe igra se još sedam zanimljivih susreta. Počnimo redom...

SKUPINA E

CSKA Moskva - Monaco

Vodeći Monaco otputovao je u Rusiju gdje ga čeka dvoboj protiv zadnje momčadi skupine, Monaco je u dosadašnja dva susreta osvojio četiri boda, CSKA samo jedan, i Rusi večeras igraju klljučnu utakmicu ciklusa. Poraz bi vjerojatno značio kraj nadanja za prolazak u drugi krug i trebat će večeras tražiti sva tri boda protiv gostiju iz Kneževine. Treneru Rusa Leonardu Sluckom se trese stolica, slavio je tek jednom u zadnjih pet susreta, a u ovaj dvoboj ulazi bitno oslabljen - Alan Džagojev ozlijeđen je već neko vrijeme, a pod suspenzijom je i Roman Eremenko.

- Monaco je odlična momčad, s velikom širinom kadra. Sigurno im nedostaje Falcao, ali bez njega imaju kvalitetu da nam zadaju puno glavobolje - rekao je branič domaćih legendarni Aleksej Berezucki.

Monaco ove sezone dobro gura na oba fronta i unatoč porazu od Toulousea prošlo kolo trener Jardim vjeruje u u dobar rezultat u hladnoj Rusiji.

- Nedostajat će im kreativnosti, ali to će pokušati nadoknaditi s borbenošću, vjerujem u naš uspjeh - rekao je Portugalac.

Naša reprezentativna jedinica Danijel Subašić očekuje se na golu Monaca od prve minute. 

Tottenham Hotspur v AS Monaco - UEFA Champions League Group Stage - Group E

Bayer Leverkusen - Tottenham 

Ne ide sjajno Leverkusenu ove sezone, u Bundesligi nakon sedam kola zauzimaju tek 10. mjesto, a u Ligi prvaka odigrali su dva puta neriješeno. Ovaj tjedan poraženi su na gostovanju kod Werdera i trener Schmidt ima dosta razloga za zabrinutost.

- Tottenham je iznimno jak suparnik. Puno su uložili u momčad, defenzivno su stabilni i brzo prelaze iz obrane u napad - rekao je trener domaćina.

Mauricio Pochettino svjestan je uloge favorita u ovom susretu, njegova momčad jedina je neporažena u Premiershipu, međutim glavna briga mu je realizacija prilika. Englezi su u prve dvije utakmice uputili čak 37 udaraca u gol, a zabili su samo dva gola.

- Dvije utakmice s Leverkusenom odredit će našu budućnost u Ligi prvaka. Moramo se postaviti hrabro i krenuti po sva tri boda. 

Tin Jedvaj vjerojatno će početi na klupi domaće momčadi.

SKUPINA F

Real Madrid - Legia 

Jedan iz kategorije dvoboja Davida protiv Golijata. Igrači Reala bili su raspucani protiv Betisa kojeg su demolirali 6-1 i sad protiv Poljaka traže nastavak dobrog niza. 

- Samopouzdanje u nogometu je sve. Poljake maksimalno respektiramo i ozbiljno smo se pripremili za njihov dolazak - rekao je trener domaćina veliki Zinedine Zidane. 

Real će u dvoboj ući oslabljen za usluge Casemira, Modrića i Sergija Ramosa, dok bi naš Mateo Kovačić mogao krenuti u prvih 11 Galacticosa.

U drugom taboru, onom poljskom, vlada grozna atmosfera. Nakon 12 kola u domaćem prvenstvu imaju samo 13 bodova na kontu, smjenili su trenera, ali ni to nije upalilo. U Ligi prvaka već su teško nastradali 6-0 od Borussije, međutim njihovog trenera Jaceka Mageira ne napušta optmizam, ali čini se ni smisao za humor.

- Naravno da možemo pobijediti, ali puno toga se mora poklopiti. Želimo doći u Madrid i pokazati da poljski klubovi igraju dobar nogomet. Motivacije nam ne nedostaje, pa ćemo vidjeti što će biti. 

Real Madrid v Manchester City - UEFA Champions League Semi Final Second Leg

Sporting - Borussia Dortmund

Obje ekipe u susret ulaze s vlastitim problemima. Borussia Dortmund je otputovala u Portugal desetkovana - trener Tuchel na raspolaganju nema Bendera, Subotića, Schmelzera, Castra, Reusa, Schurrlea.... dok će Portugalci biti bez trenera Jorgea Jesusa koji zbog suspenzije neće moći voditi momčad.

- Nadam se da je ovo zadnja utakmica suspenzije. Igramo u grupi s dvije superjake momčadi, ali mislim da se dobro možemo nositi s njima. Oni su dinamičan suparnik, sa snažnim napadom. Mislim da bi mogli vidjeti dosta golova - rekao je trener domaćina. 

Ovo ljeto Portugalci su dobro napunili blagajnu, od prodaje Slimanija i Joao Marija zaradili su 70 milijuna eura koje su potom uložili u kupovinu Basa Dosta i Alana Ruiza.

Nijemci su u posljednje dvije utakmice Bundeslige osvojili tek jedan bod, što je razlog za brigu Thomasu Tuchelu.

- Iznimno poštujem momčad Sportinga. Dobro poznajem Dosta iz Bundeslige i mogli bi imati velikih problema. Nas su pogodile ozljede, nije uobičajno da ne mogu računati na devet igrača, ali što je tu je - rekao je Tuchel.

Borussia Dortmund v Manchester City - International Champions Cup

SKUPINA G

Leicester - Kopenhagen

Momčad Claudija Ranierija ne briljira u Premiershipu, ovaj tjedan teško su nastradali od Chelseaja, ali u Ligi prvaka odlično guraju. Upisali su dvije pobjede u prva dva susreta, dok bi im pobjeda večeras mogla širom otvoriti vrata drugog kruga Lige prvaka.

- Prošle sezone nismo bili u ovom svijetu. Sad smo tu i moramo reagirati. Protiv Chelseaja govor tijela nije bio dobar, večeras očekujem pozitivne ljude oko sebe i, naravno, dobar rezultat - rekao je Ranieri. 

Ranierija međutim nimalo ne brine golgeterski post Jamieja Vardyja.

- Bitno je da ostane miran. Golovi će doći, možda i večeras - dodao je Talijan.

Danski prvak jedno je od najvećih iznenađenja Lige prvaka ove godine. Nakon remija u Portu, slijedilo je demoliranje Brugge s 4-0, što je napunilo optimizmom momčad Stalea Solbakkena.

- Porto nas je napao od prvog zvižduka, vodili su nas na poluvremenu, ali mi smo vjerovali u sebe i došli do vrlo važnog boda - dodao je strateg gostiju.

Club Brugge v Leicester City - UEFA Champions League Group Stage - Group G

Club Brugge - Porto

Club Brugge momčad je koja je najmanje pokazala u dosadašnjem dijelu Lige prvaka. Doživjeli su dva teška poraza (3-0 i 4-0), dok su pred ovaj dvoboj bitno oslabljeni.

- Naš prioritet je domaća liga, ali igramo u Ligi prvaka i trebamo sebe prikazati kao ozbiljnu momčad. Nismo uspjeli u prve dvije utakmice, nadamo se da ćemo večeras biti bolji - rekao je trener domaćina Michel Preud'hhome. 

Porto će ovu utakmicu ući bez kalkulacija, tražeći sva tri boda protiv domaćina. Samo bod iz prva dva kola nije zadovoljio apetite trenera gostiju Nuna Espirita. 

- Nemamo više prostora za greške. Ovo je odlučujuća utakmica za nas i moramo doći do sva tri boda - rekao je Espirito koji će u Belgiju poslati iznimno ofenzivnu postavu u formaciji 4-3-3.

Matthew Childs/Livepic/Reuters/PIXSELL

SKUPINA H

Lyon - Juventus 

Lyon je ovaj vikend gostovao kod Nice, ali čini se da su već tada bili glavama u utakmici protiv Juventusa. Izgubili su, no pobjeda večeras izbrisala bi taj poraz i vratila osmijeh na lice trenera domaćina Bruna Genesia.

- Juventus je favorit ne samo ove grupe, već i Lige prvaka. Posljednji rezultat nije bio najbolji, ali ozlijeđeni igrači se vraćaju, i Juventus dočekujemo u dobrom raspoloženu - rekao je. 

Za utakmicu se oporavio Lacazette, kao i Rafael i napadač Cornet. 

Juventus u Seriji A, po običaju dominira. Pratnji su pobjegli za pet bodova i mogu se koncentrirati na nastup u Europi. Večeras će biti bez ozlijeđenog hrvatskog dvojca - Mandžukića i Pjace, a već duže vremena nema Marchisija.

- Naš cilj je prolazak grupe. Imamo kvalitetne igrače i želimo otići do kraja. Ne brinu me ozljede, imamo odličnu širinu kadra. Mi imamo potrebu pobijediti, kako bi što prije osigurali prolazak u drugi krug natjecanja - rekao je Allegri. 

Football Soccer - Dinamo Zagreb v Juventus - UEFA Champions League Group Stage - Group H
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti