Obavijesti

Sport

Komentari 2

Najbizarnija oštećenja Stanley Cupa: Bacali ga s krova u bazen, palili ga, djeca mokrila u njemu

Najbizarnija oštećenja Stanley Cupa: Bacali ga s krova u bazen, palili ga, djeca mokrila u njemu

Kultni Stanley Cup dodjeljuje se od 1892. godine, a svaki od igrača pobjedničke momčadi NHL-a dobije trofej na 24 sata kako bi na svoj način proslavio naslov prvaka. I tu kreću problemi...

VIDEO

Hokejaši Colorado Avalanchea su pod vodstvom Kanađanina hrvatskih korijena Joea Sakica osvojili treću titulu NHL prvaka pobijedivši dvostrukog branitelja naslova Tampu Bay Lightning s 2-1. 

NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at Tampa Bay Lightning

 

Nakon što je istekla posljednja minuta, na ledu je uslijedila euforija i veliko slavlje pobjedničke momčadi usred čega su uspjeli oštetiti kultni Stanley Cup i to samo nekoliko minuta nakon što su ga osvojili. 

Nicolas Aube-Kubel držeći pokal u rukama, klizao je prema suigračima koji su pozirali za slavljeničko slikanje nakon čega je zajedno s trofejom pao a led. Na snimci se vidi da je na dnu pokala ostalo udubljenje. 

Međutim, ovo nije prvi put da je pokal najprestižnije hokejaše lige na svijetu nastradao. Oštećen je i prošle godine prilikom proslave drugog uzastopnog naslova Tampe. Pat Maroon izgubio je ravnotežu te je udubio pokal. Prilikom pada pao je na leđa i zaradio ozljedu, a za sve je okrivio kišu i klizave uvjete. 

Trofej se dodjeljuje od 1892. godine, a od tada su ga igrači više puta oštetili. Naime, praksa je da svaki od igrača pobjedničke momčadi dobije pokal na 24 sata nakon čega ga prosljeđuje drugome. Igrači se u žaru slavlja ne suzdržavaju zbog čega je kultni pokal više puta završio na popravku. 

Nakon osvajanja naslova s Oilersima 1987. godine, Mark Messier u noćnom klubu partijao je s navijačima pri čemu je jako oštetio pokal. 

Hokejaš Starsa Craig Ludwig 1999. godine napravio je veliku zabavu doma, a navodno je Guy Carbonneau bacio pokal s kuće u bazen. S obzirom na to da baš i nije bio precizan, pokal nije pao u bazena nego je udario u rub. 

Tijekom slavlja Detroita 1998. godine, Kris Draper stavio je kćer u pokal, što je na prvu bila i slatka ideja dok ga nije iskoristila kao WC. Isto je napravio i sin Red Kellyja kada je za slikanje pozirao u pokalu. 

NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at Tampa Bay Lightning

Davne 1957. Rocket Richard pokal je iskoristio kao čašu, ali s obzirom na to da teži više od 15 kilograma, okrnjio je dva prednja zuba. 

Godine 2008. pokal je pao sa stola kafića u kojem su Detroit Red Wingsi slavili naslov pa su ga ispravljali čekićem.

Sylvain Lefebvre se odlučio za drugačiju proslavu s pokalom pa je tako isti donio na krštenje kćerkice. 

Vjeruje se da Stanley Cup nije napustio Sjevernu Ameriku do 1996. godine kada je Peter Forsberg u Švedsku donio trofej. Bilo je to prvo prekooceansko putovanje za prestižni pokal. 

Prvi Slovenac koji je zaigrao u NHL-u, Anže Kopitar, pehar je donio u Sloveniju nakon što je s LA Kingsima osvojio naslov prvaka. Kopitar ga je 'provozao' po Bledu te je pored roditeljske kuće doručkovao pahuljice. 

NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at Tampa Bay Lightning

Stanley Cup doživio je i svojih filmskih pet minuta slave. Luc Robitaille ga je odveo do znaka Hollywooda, vozio se u Universal Studios Hollywood, a čak je sudjelovao i na Rose Bowl Paradi 2008. godine kada su se Anaheim Ducks okrunili titulom prvaka.

Sezona 1940./41. bila je velika za New York Rangerse. Osim što su osvojili Stanley Cup, klub je isplatio hipoteku na Madison Square Gardenu. Kako bi proslavili, Rangersi su ugovor od hipoteke zapalili u pokalu zbog čega je počeo gorjeti, a vatru su ugasili urinom. Neki kažu da je to razlog zbog čega je momčad morala čekati do 1994. da ponovno osvoji Stanley Cup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani