Obavijesti

Sport

Komentari 1

Najbolji freestyleri svijeta stigli su u Hrvatsku! Evo što trebate znati o Red Bull Street Styleu

Najbolji freestyleri svijeta stigli su u Hrvatsku! Evo što trebate znati o Red Bull Street Styleu
6

Kombinacija je to nogometnih trikova, plesa, akrobacije i zabavne glazbe za natjecanje s protivnicima. Spektakl u pulskoj Areni počinje u 14.30 sati. Izravan prijenos polufinala i finala pratite na 24sata

VIDEO

Nakon Brazila, Južnoafričke Republike, Italije, Japana, Brazila, Engleske, Poljske, SAD-a i Španjolske, spektakl "Red Bull Street Style" stigao je i u Hrvatsku, točnije u Pulu.

U subotu, 8. listopada, u pulskoj Areni s početkom u 15.30, kreće završnica gdje će se osam najboljih freestylerica i 16 najboljih freestylera boriti za naslov svjetskog prvaka, a gledatelji će moći uživati u atraktivnoj akciji kakve se ne bi posramili niti najveći nogometni majstori poput Neymara i Ronaldinha.

POGLEDAJTE VIDEO: Red Bull Street Style

Pokretanje videa...

Red Bull Street Style Pula 00:36

Događaj počinje u 14.30 koncertom Psihomodo Popa, a vrata se otvaraju sat vremena ranije kako bi se gledateljima omogućilo dovoljno vremena da udobno zauzmu svoja mjesta. Ulaznice možete kupiti OVDJE. Prijenos polufinala i finala moći ćete gledati uživo na Facebook stranici 24sata i YouTube kanalu 24sata.

Što je "Freestyle football"?

Freestyle football (hrv. nogomet slobodnim stilom) umjetnost je žongliranja nogometnom loptom koristeći bilo koji dio tijela, izuzev područja od laktova do šaka. Kombinacija je to nogometnih trikova, plesa, akrobacije i zabavne glazbe za natjecanje s protivnicima. Službeno upravno tijelo za ovaj sport poznato je kao World Freestyle Football Association - WFFA.

Pravila i format natjecanja

Natjecanje kreće osminom finala (kod žena četvrtinom), a sportaši se bore u formatu '1 na 1'. Imaju tri serije po 30 sekundi da pokažu što znaju, ne smiju se koristiti rukama, ako lopta padne na pod, trik će se smatrati greškom. Oponašanje protivnika je dopušteno, ali je nepoštivanje strogo zabranjeno. Ako suci procijene da je ponašanje jednog od natjecatelja nepodnošljivo, on može biti diskvalificiran. 

Suci odabiru pobjednika prema četiri kriterija - 'težina' trika (kompleksnost trika i kombinacija, dinamika), originalnost (individualnost, kreativnost, neobični i prepoznatljivi potezi), egzekucija (čistoća, kontrola, tečnost), performans (faktor zabave, izazivanje reakcije, stil)

Popis natjecatelja

Ove godine obilježava se jubilarna deseta godišnjica otkada se Red Bullovom spektaklu priključio i ljepši spol, a ovogodišnji format omogućio je da svaki kontinent ima svoje predstavnika.

Muškarci: Mohannad Hossan (Egipat), Mohammed Akbari (Iran), Philip Warren Gertsson (Filipini), Jay Hennicke (Australija), Patrick Shaw (SAD), Jeff Chacon (Kostarika), Anthony Noguez (Meksiko), Erlend Fagerli (Norveška), Brynjar Fagerli (Norveška), Jesse Marlet (Nizozemska), Mate Hajagos (Mađarska), Anto Sanz (Španjolska), Tristan Gac (Francuska), Boyka Ortiz (Kolumbija), Moises Carruyo (Čile) i Nico Gondra (Argentina)

Žene: Evelyn Okafor (Nigerija), Miyoshi Miharu (Japan), Caitlyn Schrepfer (SAD), Lia Lewis (Velika Britanija), Aguska Mnich (Poljska), Jasmijn Janssen (Nizozemska), Laura Biondo (Venezuela) i Cata Vega (Čile)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku