Sport

Komentari 39

Najbolji strijelac HNL-a ipak odlazi iz Hajduka bez odštete...

Najbolji strijelac HNL-a ipak odlazi iz Hajduka bez odštete...

Završena je trakavica koja se vukla Poljudom još od prošle sezone, kada se nekad najbolji strijelac HNL-a Marko Futacs pokušavao neuspješno vratiti na teren nakon operacije koljena. Odlazi bez odštete...

Marko Futacs i Hajduk dogovorili su sporazumni raskid ugovora, objavio je u petak splitski klub.

Detalji raskida za sada nisu poznati, no poznato je da je Hajduk inzistirao na toma da Futacs ne može prijeći u klub iz HNL-a, odnosno, ako je netko ipak zainteresiran da ga angažira, morat će platiti visoku odštetu, a navodno je riječ o 500.000 eura. Time su otklonjene i špekulacije kako bi Futacs karijeru mogao nastaviti u Osijeku. 

Završena je tako trakavica koja se vukla Poljudom još od prošle sezone, kada se nekad najbolji strijelac HNL-a pokušavao neuspješno vratiti na teren nakon operacije koljena, a sudjelovao je i u incidentu kada je skupina huligana napala nekolicinu igrača Hajduku, pri čemu je upravo on prošao najgore, dobio je udaraca nogom u glavu.

Trakavica se nastavila u pauzi, Futacs je individualno trenirao, tvrdio da sve radi u dogovoru s klubom, no sportski direktor Saša Bjelanović je najavio da Futacs kasni na pripreme. Pa čak i kad se priključio ostatku momčadi, Futacs je trenirao po posebnom programu i nije igrao utakmice. 

Od početka sezone Kopić ga je koristio svega jednom, u završnici prvog susreta protiv Steaue u Splitu, da bi ga nakon ispadanja iz Europe preselio u B momčad. 

Futacs je u dresu Hajduka odigrao 45 utakmica, postigao 24 gola, šest puta asistirao, a u sezoni 2016/'17 bi je najbolji strijelac HNL-a s 18 golova, jednim više od Soudanija, te je postao prvi igrač Hajduka kome je to pošlo za rukom nakon Ardiana Koznikua 1992. godine.

Najčitaniji članci