Obavijesti

Sport

Komentari 37

Najefikasniji na svijetu: Nitko nema Brazilca poput Eduarda

Najefikasniji na svijetu: Nitko nema Brazilca poput Eduarda
5

Čak su 82 Brazilca igrala za druge reprezentacije, a Eduardo da Silva s 26 golova za Hrvatsku najefikasniji je u tom društvu. Nitko od ostalih Brazilaca nije mu ni blizu

VIDEO

Golovi uvijek podižu samopouzdanje napadaču, ali neće mi značiti ništa ako nas ne odvedu na Svjetsko prvenstvo u Brazil, rekao je Eduardo da Silva poslije dva gola Švicarskoj u Splitu.

Walesu je zabio još jedan. S 26 golova u 53 nastupa za hrvatsku reprezentaciju najefikasniji je Brazilac od svih koji su ikad zaigrali za neku drugu reprezentaciju. “Nijemac” Kuranyi, “Portugalac” Deco i “Španjolac” Senna zajedno su ih zabili 25!

- Dudu je svjetska klasa, to više ne treba ponavljati. Pravi strijelac koji dođe niotkud i zabije. Velika je stvar imati ga u momčadi - hvalio je svog najboljeg strijelca u kvalifikacijama za Euro 2008. Slaven Bilić.

U njegovu mandatu zabio je svoj prvi gol za Hrvatsku, Englezima u Maksimiru. Kvalifikacije za EP u Austriji i Švicarskoj okončao je zabivši ih deset. Može li opet?

- Ova skupina najteža je dosad. Ne smijemo se opustiti ni trenutka. Prošle godine u Ligi prvaka moj Šahtar bio je favorit u skupini s APOEL-om, Portom i Zenitom, ali smo ispali - upozorava Eduardo, drugi najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti.

Odmah je iza Davora Šukera, koji je stao na 46. No Dudu mu je sve bliže.

- Šef mi je rekao da se trese od straha, ali neka se ne brine. Teško ću ga dostići - nasmijao se Dudu.

Dosad su se čak 82 brazilska nogometaša u povijesti odlučila za “tuđu” reprezentaciju. Najviše nastupa ima Alesandro dos Santos, koji je u karijeri 82 puta zaigrao za Japan.

Čudesni Eduardo

* 26 golova dao je Dudu za Hrvatsku. Drugi je strijelac “kockastih” u povijesti, iza Šukera

* 53 nastupa za Hrvatsku sakupio je Eduardo da Silva. Dobio je samo nekoliko minuta na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj

Sammir posljednji na listi od 82 Brazilca u tuđini...

Ulaskom protiv Makedonije u 62. minuti Sammir je postao drugi naturalizirani Hrvat u povijesti naše reprezentacije. On je i posljednji debitant od Brazilaca u “krivim” reprezentacijama.

Čak su sedmorica nastupila za Italiju

Najviše Brazilaca zaigralo je za Italiju, njih sedmorica. Motta je dvaput zaigrao za “selecao”, a od 2011. na popisu je talijanskog izbornika.

Brazilce su imali i Belgija i Makedonija

Za Makedonce su zaigrali Braga i Da Silva, a za Belgijce Luis Oliveira I Igor De Camargo, koji još igra, ali rijetko je na popisu izbornika Wilmotsa.

Senna je osvojio EP

Villarrealovac Senna nikad nije igrao za Brazil, ali s “furijom” je 2008. godine osvojio Euro.

Slavio s Brazilom, tugovao s Italijom

Jose Altafini prvi je Brazilac koji je zaigrao za drugu reprezentaciju. S Brazilom je osvojio SP ‘58., a četiri godine poslije ispao s Italijom u grupi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući