Obavijesti

Sport

Komentari 23

Najljepša nogometašica: Trebali bi nas više cijeniti jer treniramo i trudimo se isto kao muškarci

Najljepša nogometašica: Trebali bi nas više cijeniti jer treniramo i trudimo se isto kao muškarci

Na terenu nije bitno kako izgledate, nego koliko ste učinkoviti. Tu smo svi jednaki, rekla je hrvatska reprezentativka Ana Maria Marković istaknuvši da se nerijetko u ženskom nogometu sve svodi na izgled

VIDEO

Talentirana nogometašica hrvatskog porijekla sa švicarskom putovnicom, Ana Maria Marković (22) , preplavila je naslovnice domaćih i stranih portala nakon što je debitirala u dresu švicarskog Grasshoppera za koji je u Kupu zabila četiri gola, a sveukupno 14. 

Pokretanje videa...

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija VIDEO

Novi izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan (59) pozvao je Marković u studenom prošle godine na reprezentativno okupljanje za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a Marković je već na prvom susretu opravdala dolazak. 

U intervjuu za Watson News, Ana je istaknula kako je nogomet njezina strast, ali nerijetko se sve svodi na izgled. 

- Trebali bi nas više cijeniti s obzirom na to da se trudimo i treniramo isto kao i muškarci. Na terenu nije bitno kako izgledate, nego koliko ste učinkoviti. Tu smo svi  jednaki. Bitno je kako tko igra i zabije gol - rekla je Marković. 

Švicarku hrvatskog porijekla na društvenim mrežama prati više od 70.000 obožavatelja, a kad nije na nogometnim terenima i u kopačkama bavi se modelingom. 

- Nažalost, više zarađujem od društvenih mreža nego od nogometa - rekla je Ana. 

Marković je zaštitno lice popularnog bezalkoholnog pića u Švicarskoj, Austriji i Njemačkoj te je na meti sponzora s obzirom na to da je sve više investitora zainteresirano za ženski nogomet.

Ana nerijetko uspoređuju s nogometašicom Aston Ville Alishom Lehmann koja je krajem prošle godine ostavila osam godina stariju partnericu Ramonu Bachmann te je uplovila u vezu sa zvijezdom Premier lige Douglasom Luizom.

- Da, često sam to čula i to mi je kompliment. Različite smo, a povezuje nas nogomet i aktivne smo obje na društvenim mrežama, a između ostalog i plavuše smo, haha - rekla je uz smijeh. 

Marković je, inače, do 14. godine trenirala gimnastiku, nakon čega je počela trenirati nogomet po uzoru na sestru koja je također pojačala redove hrvatske reprezentacije.

- U nogometu je puno emocija. Kad pobijedimo smo svi sretni. To su osjećaji koje nam nitko ne može oduzeti. Zajedno se 'tresemo' kako će završiti utakmica i hoćemo li pobijediti - rekla je Marković pa zaključila:

- Na terenu možete vidjeti moj trud i kvalitetu igranja nogometa, a ne samo izgled. 

U idućem mini-ciklusu, u travnju iduće godine, hrvatske nogometašice prvo gostuju kod Moldavije (8. travnja), dok nakon toga dočekuju Rumunjsku (12. travnja).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome