Obavijesti

Sport

Komentari 11

Najmanji na svijetu: Bore se za trofej visok šest milimetara...

Najmanji na svijetu: Bore se za trofej visok šest milimetara...
4

Za najmanji svjetski trofej u borbi je šest amaterskih nogometnih momčadi iz engleske pokrajine Cornwall. Visok je samo šest milimetara, a izrađen je od lima

VIDEO

Visok je samo šest milimetara, izrađen je od lima, a postolje mu je drveno. Na njemu je metalna pločica s natpisom Lyonesse Cup, a odmah ispod stoji i napomena: “Pa nije ni čudo da ste ga izgubili”.

- Zaista je mali, no željeli smo napraviti nešto po čemu će nas pamtiti - kaže Christian Guerrini, idejni začetnik Lyonesse Cupa i autor trofeja. S društvom igra nogomet jedanput na tjedan, svi su amateri, a za ovo su natjecanje okupili momčadi iz Cornwalla te s okolnih otoka. Među ostalima i momčadi s otočja Scilly, gdje Woolpack Wanderersi i Garrison Gunnersi igraju najmanju ligu na svijetu!

- Trofej nosi ime po kraljevstvu Lyonesse iz legende o kralju Arturu, koje je navodno bilo na obalama današnjeg Cornwalla - pojasnio je Guerrini i prizano kako je cijelo natjecanje osmišljeno jedne večeri u lokalnom pubu nakon pokoje čašice.

Prvi osvajač Lyonesse Cupa je momčad The Slaters s otoka St. Ives. Svi se nadaju da ga neće, ovako malog, zagubiti.

‘Kanta’ teška točno 100 kg

Najveći trofej u povijesti nogometa osvojio je CSKA iz Sofije na turniru u Maroku 1967., u čast Muhameda V. trofej je težak 100 kilograma!

Davis Cup je najteži trofej

Trenutačno popularna “salatara” teži točno 105 kilograma, a ukupna visina s peharom iznosi 110 centimetara, dok je promjer postolja 107 centimetara.

Viši je od mnogih vozača

Borg-Warnerov trofej osvajaju pobjednici automobilističke utrke indianapolis 500. visok je 162 cm, a izrađen je od 45,5 kg srebra. Bilo je vozača nižih od “kante”.

Lyonesse Cup 

Za najmanji svjetski trofej u borbi je šest amaterskih nogometnih momčadi iz engleske pokrajine Cornwall. Strahuju samo da ga ne zagube

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti