Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Najmanji su, ali i oni imaju tim! Vatikan osnovao atletsku ekipu

Klub se trenutačno sastoji od 60 članova, pripadnika švicarske garde, svećenika, farmaceuta i jednog profesora koji je zaposlenik vatikanske knjižnice...

January 10, 2019 : Press Conference to present Vatican Athletics and the Bilateral Agreement with the Italian National Olympic Committee (CONI).
Foto: ©MASSIMILIANO MIGLIORATO/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
0 komentara

Vatikan je najmanja nezavisna država na svijetu sa svega 800 stanovnika na površini od 40 hektara, no ni to ih nije spriječilo da osnuju atletski tim. Naime, Vatikan i talijanski olimpijski odbor potpisali su sporazum o osnivanju tima koji je od danas dio talijanske atletske zajednice.

Klub se trenutačno sastoji od 60 članova, pripadnika švicarske garde, svećenika, farmaceuta i jednog profesora koji je zaposlenik vatikanske knjižnice. Razlog njihovog osnutka je promovirati kulturu te poslati poruku solidarnosti i boriti se protiv rasizma i svih oblika nasilja. 

Prvi cilj je ostvaren, a uskoro bi se trebalo učlaniti u međunarodnu atletsku zajednicu te sudjelovati na međunarodnim natjecanjima i mediteranskim igrama. Najveći san su, dakako, Olimpijske igre.

January 10, 2019 : Press Conference to present Vatican Athletics and the Bilateral Agreement with the Italian National Olympic Committee (CONI). | Autor: ©MASSIMILIANO MIGLIORATO/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL Foto: ©MASSIMILIANO MIGLIORATO/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

-  Najveća želja nam je vidjeti našu svetu zastavu među ostalim državama na Olimpijskim igrama - otkrio je Monsinjor Melchor Jose Sanchez, glavni čovjek tima i čelnik sporta u ministarstvu kulture.

Predsjednik talijanskog olimpijskog odbora Giovanni Malago izrazio je zadovoljstvo sa sklapanjem ugovora, a ovaj dogovor pokazuje kako se Vatikan polako otvara. Nedavno su osnovali kriket momčad i nogometnu, a sad je došlo i do atletske momčadi koja će premijeru imati 20. siječnja na memorijalnoj utrci La Corsa di Miguel.

Naši partneri pišu
Message