Obavijesti

Sport

Komentari 8

Najplaćeniji hrvatski sportaš je potpisao novi unosan ugovor! Babi daju bogatstvo u Detroitu

Najplaćeniji hrvatski sportaš je potpisao novi unosan ugovor! Babi daju bogatstvo u Detroitu

Bojan Bogdanović dogovorio je produljenje ugovora s Pistonsima od 39,1 milijun dolara za dvije sezone, objavio je insider Wojnarowski. Zarađuje više od svih hrvatskih nogometaša

VIDEO

Iako novoj momčadi ne ide najbolje, Bojan Bogdanović (33) dobio je novu, podebljanu ponudu da ni ne pomišlja promijeniti je. Najbolji hrvatski košarkaš potpisao je dvogodišnje produljenje ugovora za 39,1 milijun dolara bruto, objavio je NBA insider Adrian Wojnarowski.

Mostarac će biti plaćen po novom ugovoru na kraju ove sezone, tijekom koje će zaraditi 19,5 milijuna dolara bruto (oko 10,8 milijuna dolara neto) pa bi u Pistonsima trebao ostati do kraja sezone 2024/25.

Detroit je Bogdanoviću, koji je najavio oproštaj od hrvatske košarkaške reprezentacije, peta momčad u najjačoj ligi svijeta nakon Brooklyn Netsa, Washington Wizardsa, Indiana Pacersa i Utah Jazza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši VIDEO

Pistonsi su u lošem nizu od pet poraza, a Bogdanović je u izvrsnoj formi, zabio je 23 koša u prosjeku i čak četiri trice. Ukupno ih je ubacio 24 i po tome je četvrti igrač lige iza Stepha Curryja (30), Buddyja Bielda (29) i Desmonda Banea (25).

Luka Modrić

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (37) u novu sezonu ušao je s novim jednogodišnjim ugovorom u Real Madridu. Plaća bi mu trebala biti ista kao i lani, što će reći 9,4 milijuna eura fiksno uz bonuse kojima može zaraditi do 12 milijuna eura.

LaLiga - Real Madrid v Girona

Dejan Lovren

Stoper Zenita Dejan Lovren (33) ima još godinu dana ugovora s ruskim prvakom i jedan je od najbolje plaćenih hrvatskih sportaša. Neto zarada po sezoni iznosi oko 6,2 milijuna eura. Dovoljno razloga da ne iskoristi mogućnost odlaska iz Rusije nakon invazije na Ukrajinu.

Pogotkom Dejana Lovrena za 3:1 Hrvatska povečala vodstvo protiv Austrije

Dario Šarić

Iako se vratio nakon ozljede i ne igra, košarkaš Dario Šarić (28) u Phoenix Sunsima uživa u unosnom ugovoru koji mu jamči 9,2 milijuna dolara bruto (8,77 milijuna eura), što je povećanje od 700.000 dolara u odnosu na prošlu. Zadnja mu je to godina trogodišnjeg ugovora vrijednog 27 milijuna dolara. Neto zarada je 4,6 milijuna dolara ili 4,4 milijuna eura.

Berlin: Hrvatski košarkaši  oprostili se od Eurobasketa, u 1/8 finala poraženi od Finske  86:94

Marcelo Brozović

Ne tako blizu Modriću njegovi su reprezentativni kolege. Marcelo Brozović (29) u ožujku je potpisao četverogodišnje produljenje ugovora s Interom od 12,03 milijuna eura po sezoni bruto, odnosno šest i pol milijuna eura neto. To je značajno povećanje u odnosu na prošli ugovor, po kojem je zarađivao tri i pol milijuna eura godišnje.

Susret Hrvatske i Danske u 5. kolu Lige nacija

Mateo Kovačić

Suigrač iz svlačionice "vatrenih" Mateo Kovačić (28) u Chelseaju ima još godinu i pol ugovora vrijednog 6,2 milijuna eura po sezoni. On je na Stamford Bridge stigao na posudbu iz Reala 2018., a godinu poslije prešao je za odštetu od 45 milijuna eura, što je najvrjedniji transfer nekog hrvatskog nogometaša.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska

Ivan Perišić

Ivan Perišić (33) odbio je ponudu Intera i novi ugovor koji mu je jamčio pet milijuna eura po sezoni uz bonuse. Omišanin je potpisao za Tottenham i bivšeg trenera Antonija Contea kod kojega će zarađivati šest milijuna eura u iduće dvije sezone.

Hrvatska povela protiv Danske, Borna Sosa zabio za 1:0

Marin Čilić

Najplaćeniji hrvatski tenisač Marin Čilić (34) u karijeri je zaradio točno 31,143.257 dolara turnirskih premija, od čega ove godine 1,917.423 dolara (1,93 milijuna eura). Kako je profesionalac od 2005., godišnje je to 1,83 milijuna dolara. Goran Ivanišević je, primjerice, u 16-godišnjoj karijeri zaradio 19,88 milijuna dolara.

Tennis: US OPEN

Tko su najplaćeniji hrvatski sportaši u 2022. (milijuni eura)

  1. Bojan Bogdanović (Detroit Pistons) - 10,85
  2. Luka Modrić (Real Madrid) - 9,4
  3. Dejan Lovren (Zenit) - 6,2
  4. Marcelo Brozović (Inter) - 6,5
  5. Mateo Kovačić (Chelsea) - 6,2
  6. Ivan Perišić (Tottenham) - 6
  7. Ivica Zubac (Los Angeles Clippers) - 5
  8. Dario Šarić (Phoenix Suns) - 4,4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom