Sport

Komentari 0

Najveće hrvatske nade u Zadru na turniru od 80.000 dolara

Najveće hrvatske nade u Zadru na turniru od 80.000 dolara

Teniski spektakl ATP razine s vrhunskim profesionalnim tenisačima stigao je u Zadar. U glavnom turniru su Nino Serdarušić, Dino Prižmić, Mili Poljičak i Duje Ajduković

Kvalifikacijskim mečevima u nedjelju u Petrčanima je krenulo treće izdanje ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Zadar Open, na kojem će svoju priliku za osvajanje bodova za ATP listu tražiti i hrvatski tenisači.

U glavnom turniru bit će najmanje četvorica (Nino Serdarušić, Dino Prižmić, Mili Poljičak i Duje Ajduković), a pridružiti im se mogu i igrači iz kvalifikacija, gdje su krenuli Frane Ninčević, koji se vraća nakon pet mjeseci zbog ozljede i operacije kuka, Patrik Jurina, Nikola Bašić i Ivan Šodan.

Glavni turnir počet će u ponedjeljak. Poljičak ide na petog nositelja, Talijana Cobollija, Serdarušić na Talijana Magera, Ajdukovića čeka Francuz Droguet, a Prižmića kvalifikant.

Turnir u Petrčanima prvo je od 11 natjecanja iz serije Croatian Pro Tennis Tour i održava se u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i teniskog kluba Borik.

Turnir je dio serije Challenger 75, direktor je Toni Dujmenović, a treću godinu zaredom igra se u hotelskom kompleksu Falkeinsteiner Punta Skala u Petrčanima.

Na turniru sudjeluju 32 igrača u glavnome dijelu turnira, 24 igrača u kvalifikacijama, te 16 parova koji se natječu u kategoriji teniskih parova.

Nagradni fond turnira je povećan je za 28.000 dolara naspram prošle godine, te iznosi 80.000 dolara. Pobjednik turnira osvaja 75 bodova za ATP rang listu.

Nastupaju i pobjednici turnira iz 2021. i 2022. Nikola Milojević i Flavio Cobolli.

- Pozivamo sve prijatelje tenisa, poznavatelje sporta, sportaše, teniske klubove i sve građane da posjete teniski spektakl idući tjedan, a za sve koji to ne mogu, osigurali smo prijenos svih mečeva putem ATP Tv livestreama te na Sportskoj televiziji polufinala i finale - rekao je Dujmenović.

Najčitaniji članci