Obavijesti

Sport

Komentari 28

Najveći hrvatski nogometni derbi ipak se neće igrati?

Najveći hrvatski nogometni derbi ipak se neće igrati?
1

Dinamo će bojkotirati domaće, a Hajduk strane suce. Na taj način derbi u posljednjem kolu koji će vjerojatno odlučiti o prvaku dolazi u veliko pitanje

VIDEO

Zahtjevom da derbije sude strani suci Dinamo je uzburkao nogometnu javnost, a Hajduk je izričitim protivljenjem stvar doveo do apsurda. Niti Dinamu, koji ima velik utjecaj na sudačku organizaciju, stvarno trebaju strani suci, niti Hajduku oni mogu štetiti ako ne očekuju pomoć od domaćih djelitelja pravde. Uostalom, i Splićani su prije tri godine prizivali strane suce, a sad se bune. I jedni i drugi tvrdoglavo inzistiraju na svojim stavovima, pa je na kraju lako moguće da derbi uopće ni ne odigraju jer ni jedni ni drugi ne pristaju na kompromise. Kako stvari stoje, u Dinamu su spremni bojkotirati derbi ako ne budu sudili strani suci, a u Hajduku obećavaju oštre reakcije ako strani suci istrče na Poljud. Rješenja zasad nema na vidiku.
Možda bi trebalo angažirati proslavljenoga Colinu. Ako je u Srbiji mogao glumiti u reklami za pivo, može odsuditi i derbi. Iako je u mirovini već dvije godine. A možda se i Željko Širić za ovu prigodu vrati iz mirovine. Napetu situaciju sigurno bi riješio neki Uefin sudac-robot, koji bi na Poljud sletio izravno iz NASA-e, iako bi i njemu poraženi u derbiju sigurno pronašao - pogrešku u softveru. 
U jučerašnjem istupu Fredi Fiorentini nije isključio mogućnost da Hajduk “u inat” zatraži da im sve utakmice do kraja sezone sude strani suci, no i da odbije igrati derbi ako IO HNS-a izglasa strane suce.
- Tko zna, naš NO može donijeti i kakvu žešću odluku - tajanstven je bio dopredsjednik Hajduka, koji kaže da je nepotrebni cirkus  oko sudaca isprovocirao Dinamo.
Više od mjesec dana do prvog derbija već se stvara paklena atmosfera, tko zna čime će se još “počastiti” vječni rivali do 28. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti