Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najveći sportsko-rekreativni događaj u jugoistočnoj Europi na Jahorini opet oduševio sve

Najveći sportsko-rekreativni događaj u jugoistočnoj Europi na Jahorini opet oduševio sve

Organizatori su ove godine naglasak stavili na rekreaciju za cijelu obitelj pa je tako osmišljena i posebna obiteljska utrka na stazi dugačkoj četiri kilometra, a koja je bila predviđena za zajedničko sudjelovanja roditelja i djece

VIDEO

U subotu 10. lipnja na Jahorini u BiH održala se tradicionalna trail utrka "Termag Challenge Race" u organizaciji hotela Termag.

Riječ je o jednoj od najvažnijih i najbolje organiziranih trail utrka u jugoistočnoj Europi koja se održava sedmu godinu zaredom te je postala dio sportsko-rekreativne tradicije u BiH ali i u regiji. Utrka je specifična po duljini i težini staza ali i preprekama koje sudionici trebaju uspješno svladati kako bi došli do cilja.

Tako je ove godine na utrci sudjelovalo više od 200 natjecatelja i to na tri staze: plavoj dužine 9 kilometara, crvenoj dužine 14 kilometara te crnoj dužine 21 kilometar.

Organizatori su ove godine naglasak stavili na rekreaciju za cijelu obitelj pa je tako osmišljena i posebna obiteljska utrka na stazi dugačkoj četiri kilometra, a koja je bila predviđena za zajedničko sudjelovanja roditelja i djece.

Čarobne šume, impresivne ljepote, svježe temperature, čist zrak i obilje zabave obilježile su ovogodišnji “Termag Challenge Race” na kojem su sudjelovali natjecatelji iz cijele regije, a pobjedu su u muškoj kategoriji odnijeli Boris Stanojević (plava staza), Neven Cicović (crvena staza) i Ernis Džemdžić.

U ženskoj kategoriji pobjednice su Asja Ćesir (plava staza), Emina Begić (crvena staza) i Mišel Vrhovac (crna staza).

U kategoriji obiteljske utrke pobjedu je odnijela obitelj Dejana Lučića.

Po završetku utrke pobjednici su izjavili da je iza njih nezaboravno sportsko i rekreativno iskustvo.

“Oduševljeni smo organizacijom i rezultatima. Svima preporučamo sudjelovanje na ovom natjecanju jer je lijek za duh i tijelo, a posebno nas veseli što Termag Challenge Race dobiva konture ozbiljnog međunarodnog natjecanja pa je tim više ovaj događaj relevantniji i uzbudljiviji”, složili su se pobjednici koji su se s ostatkom natjecataljea zatim uputili na DJ Party uz autohtone delicije.

Tatjana Kos, voditeljica odnosa s javnošću hotela Termag izjavila je:

"Iznimno smo ponosni što sedmu godinu zaredom sudjelujemo u organizaciji događaja koji ide za promocijom zdravog načina života, održivog turizma i zabave. Termag Challenge Race postao je bez sumnje važan sportski događaj u BiH kojem pristupa sve više sudionika. Iz godine u godinu nastojimo oplemeniti sadržaj utrke na bajkovitim planinskim putevima Jahorine kao jedne od najljepših planina u Europi s iznimnim rekreativnim značajem za cijelu BiH. Trudimo se i infrastrukturu dignuti na najbolju moguću razinu pa smo u sklopu hotela osigurali prostor i animatora za svu djecu čiji su roditelji sudjelovali u zahtjevnijim utrkama. Išli smo za tim da ovo

bude bezbrižni obiteljski ali opet adrenalinom nabijeni event”.

Iz Termaga su ovom prilikom najavili još dva važna sportsko-rekreativna eventa koja će se održati na ljeto.

Prvi je Termag MTB maraton koji se održava u srpnju. Prvi put održan je 2020. godine, a zahvaljujući iznimnoj organizaciji maratona proteklih nekoliko godina, Termagu je povjerena organizacija jedne od MTB utrka u sklopu državnog prvenstva BiH.

U kolovozu će se pak održati Termag triatlon. Riječ je o prvom takvom događaju u regiji, a natjecatelji će se imati priliku okušati u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u kojoj će biti zastupljene vožnja biciklom, plivanje i trčanje s preprekama.

“Ovakav oblik proljetnih i ljetnih manifestacija smatramo važnim za strateško pozicioniranje BiH kao destinacije za aktivni turizam u domaćem ali i u međunarodnom kontekstu. Naš je cilj bio svijetu pokazati da se na Jahorini itekako ima što raditi i kad nema snijega. Posebno nas veseli što je takva filozofija prihvaćena među gostima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore”, dodao je Milan Đapić, direktor za sport i rekreaciju hotela Termag.

Inače, hotel Termag jedan je od najdugovječnijih i najprestižnijih BiH hotela sa strateškom važnošću za BiH turizam u smislu zapošljavanja, investicija i razvoja turističkog sektora. Smješten je u blizini žičare u srcu ski-centra na Jahorini, nekadašnjem Olimpijskom centru. Termag je već desetljećima tržišni lider kad je riječ o zimskom i ski turizmu te jedna od omiljenih destinacija za domaće i inozemne goste ali i renomirane kompanije, politička predstavništva i institucije koje na Jahorini održavaju tim bildinge, mitinge i kongrese.

Sponzori i partneri Termag Challenge Racea su Olimpijski centar Jahorina, Tesla, Sport Vision, Petrol, Bracom, Nektar, Prointer i ALP Outdoor Shop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...