Obavijesti

Sport

Komentari 7

Najveći tjedan njegove karijere: Kyrgios je osvojio Washington

Najveći tjedan njegove karijere: Kyrgios je osvojio Washington
1

Kyrgios je u Washingtonu osvojio četvrti naslov karijere, drugi ove sezone te ujedno drugi iz serije 500 nakon Acapulca u veljači makar je Daniil Medvedev izgledao kao teniski stroj proteklih sedam dana

VIDEO

Cijeli tjedan u kojemu se tradicionalno cirkusirao na terenu i radio ludorije bez kojih više ne može proći nijedan njegov meč i zbog kojih je skupljao i nove oponente i nove simpatije, te istovremeno igrao kvalitetan tenis, kakav je sposoban kad mu je teniska motivacija i ozbiljnost u gornjem dijelu liste prioriteta, razvijao se u dobrom smjeru za Nicka Kyrgiosa. Da bi se razvio u najbolji mogući.

Kyrgios je u Washingtonu osvojio četvrti naslov karijere, drugi ove sezone te ujedno drugi iz serije 500 nakon Acapulca u veljači. Makar je Daniil Medvedev izgledao kao teniski stroj proteklih sedam dana (protiv Marina Čilića posebno napravivši 23 izravna poena i samo dvije neprisiljene pogreške u drugom setu, a i u finalu bio sasvim dobar s 29 winnera i 14 pogrešaka), morat će još raditi na treniranju živaca jer i njih, nećete vjerovati, ima. I izdali su ga u oba tie-breaka budući da gledatelji nisu imali doživljaj koji donosi break-lopta. Rus je u onom prvom vodio s 4-1 uz servis, malo kasnije došao je i do i set-lopte i da ju je iskoristio, vjerojatno bismo pričali o njemu kao pobjedniku Citi Opena s obzirom da je Kyrgios emitirao grimase i teškoće s kretanjem zbog problema s leđima.

Bolji igrač i osoba

No onda je nakon stručnog tretmana između dva seta (najprije se sam valjao po podu kraj klupe) protrčao i ponudio tenis u kojemu je ozbiljnost bila ispred ekshibicije. Na meč-lopti opet je otišao do prvog reda gledališta kako bi popričao s gospođom i pitao je za savjet, pa nakon proslave otrčao joj u zagrljaj.

- Ovo je, iskreno, moj najveći tjedan u karijeri - rekao je Australac nakon trijumfa.

- Počeo sam družeći se s dečkom koji radi smoothieje jer on zna kakav volim, a igrao sam stolni tenis s klincima prije svakog meča.

Nažalost, ovakvih je tjedana malo ili vrlo malo, što se najbolje vidi na renkingu koji će mu sada porasti s 52. na 27., ali indikativne u tom pogledu mogu biti sljedeće riječi.

- Svakim danom nastojim biti bolji igrači i bolja osoba.

Kakvu Amerikanci, željni showa i zabave prije svega, vole, stoga je posve normalno da je imao veliku njihovu podršku premda je ranije tijekom tjedna u naletu bijesa bocom gađao sudačku stolicu, razbijao rekete i suca nazvao krumpirom. To je svakodnevni izričaj u njegovom tenisu koji nije ukalupiran i nikada neće biti.

ATP Washington, finale:

Nick Kyrgios (Australija) - Daniil Medvedev (Australija) 7-6 (6), 7-6 (4)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom