Obavijesti

Sport

Komentari 29

Najviše daje, a najmanje prima: Ohandzi plaća od 200. 000 €?!

Najviše daje, a najmanje prima: Ohandzi plaća od 200. 000 €?!
1

Hajduk pokušava sve, svom najboljem napadaču spremni su ponuditi maksimalne uvjete, navodno s bonusima i do 200.000 eura godišnje gaže, no svjesni su da je moguć i drugačiji rasplet

VIDEO

Na popisu najubojitijih Hajdukovih napadača Franck Ohandza trenutno je na prvom mjestu, no kada su u pitanju primanja, Futacs, Almeida i Said su ispred njega.

Pukla 'petarda' u Vinkovcima! Čarolija Ohandze kod Cibalije
Pukla 'petarda' u Vinkovcima! Čarolija Ohandze kod Cibalije

Ohandzi ugovor istječe na ljeto, i u Hajduku su svjesni da moraju brzo reagirati kako bi ubojiti Kamerunac ostao na Poljudu, zato su mu i ponudili novi ugovor, no za sada nisu postigli dogovor.

- U pregovorima smo sa svim igračima kojima istječu ugovori, pa tako i s Ohandzom, ponudili smo mu znatno bolji ugovor, i nadam se da ćemo uspjeti naći zajednički jezik – kazao je jučer predsjednik Hajduka Ivan Kos.

Što je to znatno bolji ugovor, Kos nije otkrio, no poznato je da je Kamerunac prošle godine u ovo vrijeme potpisao jednogodišnje produženje vrijedno 120.000 eura, uz dodatne bonuse za broj odigranih utakmica i postignutih golova.

VIDEO

Pokretanje videa...

00:43

Skini TVizzy i pogledaj gol odmah uz link za download getizzy.com/tv_izzy_croatia/

Vodili su se tada čelnici Hajduka oprezom zbog Franckovih čestih ozljeda, zbog kojih je propuštao veći dio sezone, no Franck je napokon zdrav, a nakon dva gola i dvije asistencije u Vinkovcima je kazao:

- Prošlo je šest mjeseci kako nemam nikakvih problema s ozljedama, i jako sam sretan zbog toga. Pun sam samopouzdanja, radim ono što volim, na terenu se sjajno osjećam, a kad je tako, onda se vide i rezultati.

O novom ugovoru nije želio govoriti.

- Nemam vam što reći na tu temu. Ne zamaram se ugovorom, to je posao mog agenta, koji je u stalnom kontaktu s ljudima iz kluba, i nadam se da ćemo uskoro imati dobre vijesti za mene i klub.

Iz krugova bliskih Ohandzi saznajemo kako bi se u tjednu nakon derbija s Dinamom u Splitu trebali pojaviti njegovi zastupnici Oliver Köenig i Marijan Šišić te u razgovorima s čelnicima Hajduka pokušati postići dogovor. 

- Ohandzi je ovo treća sezona na Poljudu, i on bi želio u inozemstvo, želio bi nešto zaraditi i okušati se u jačoj ligi, a nije mu najbolje sjeo ni noćni posjet huligana nakon utakmice Hajduka i Rudeša, zbog koga je intervenirala i policija.

S druge strane, Hajduk pokušava sve, svom najboljem napadaču spremni su ponuditi maksimalne uvjete, navodno s bonusima i do 200.000 eura godišnje gaže, no svjesni su da je moguć i drugačiji rasplet.

- Ohandzi smo uoči odlaska na zimsku stanku ponudili produženje ugovora pod znatno boljim uvjetima i trenutno smo 'na čekanju'. Mi smo jako zadovoljni s onim što Franck pruža, jako smo zadovoljni i napretkom koji je napravio s našim timom liječnika, nutricionista, fizioterapeuta, kondicijskih stručnjaka, želimo ga zadržati, ali moramo vidjeti kakvi su njegovi planovi. Na koncu konca, ne bih imao problem preuzeti rizik da Franck ostane i na kraju sezone ode bez odštete, jer ono što nam on može donijeti na terenu, kompenzirat će mogući financijski gubitak – rezonira sportski direktor Mario Branco.

VIDEO

Pokretanje videa...

00:41

Skini TVizzy i pogledaj gol odmah uz link za download getizzy.com/tv_izzy_croatia/

Koliko zdravi i efikasni Ohandza znači za Hajduk, ne treba ni trošiti riječi, od Kopićevog dolaska odigrao je šest utakmica, postigao jednako toliko golova, i još tri puta asistirao.

- Igrao sam s mnogim velikim igračima i napadačima, ali malo ih se može pohvaliti Franckovim mišićima, snago, brzinom i spretnošću. Trenutno je u jako dobrom momentu i nadam se da će ga Hajduk zadržati, ali o tome moraju pričati on i klub, a ne ja – kazao je Ohandzin partner iz napada Hugo Almeida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...