Obavijesti

Sport

Komentari 67

Loš debi Ante Čačića na klupi: Dinamo i Istra remizirali u Puli

Loš debi Ante Čačića na klupi: Dinamo i Istra remizirali u Puli
1

Dinamo i Istra u Puli su igrali prvu utakmicu četvrtfinala hrvatskog Kupa. Za Dinamo je u prvom poluvremenu zabio Badelj, a izjednačio je Bačelić-Grgić za konačnih 1-1

VIDEO

U prvoj utakmici četvrtfinalnog dvoboja hrvatskog Kupa između Dinama i Istre momčad Ante Čačića bila je veliki favorit, no kao domaćin u Puli na stadionu Aldo Drosina odigrali su 1-1 s Istrom. 'Modri' su na samom početku preuzeli inicijativu i krenuli po pobjedu. U prvom sastavu Dinama mjesto je našao i najbolji igrač zimskih priprema u Portugalu Jakub Sylvestr.

Upravo je Slovak prvi zaprijetio golmanu Istre Prskalu. Opalio je po golu već u drugoj minuti, no lopta je prohujala iznad gola. Nakon njega na red je došao i na drugo krilo, s desne strane pokušao je Tomečak glavom, no bez opasnosti za golmana Puljana. Dinamo je od početka dominirao terenom, a Istra je tek u 18. minuti ozbiljnije zaprijetila.

Nakon dobre akcije desni bek Istre Sušić je pogodio stativu. Desetak minuta kasnije ponovno Dinamo prijeti, Tomečak puca, ali lopta odlazi pokraj gola. Pred kraj poluvremena Istra je dvaput solidno prijetila Kelavi, no bez promjene rezultata.

I onda je u posljednjoj minuti prvog poluvremena Dinamova lijeva strana složila odličnu akciju. Nekih 60-ak metara loptu je povukao Ibanez, dodao do Sylvestrea, koji asistira Badelju za 1-0 'modrih'. Odmah nakon toga sudac je svirao kraj poluvremena.

U drugi dio bolje je krenula Istra. Pamić je u igru na poluvremenu uveo Bačelića-Grgića koji je zamijenio Jerkovića. I upravo im se ta zamjena itekako isplatila. U 52. minuti Bačelić-Grgić neometan je primio loptu u kaznenom prostoru i lakoćom matirao Kelavu za 1-1. Nakon toga Ante Čačić je u igru uveo Jerka Leku umjesto Krstanovića.

u drugom poluvremenu utakmica se potpuno primirila. Kao da su obje momčadi bile zadovoljne remijem, tek su treneri 'kvarili' idilu izmjenama pa je Čačić u napad gurnuo Beqiraja umjesto Tomečaka, a Pamić Ottochiana umjesto Roce. Spomenuti Beqiraj desetak minuta prije kraja se izborio za poziciju na rubu kaznenog prostora, okrenuo se, pucao i - promašio. Istra je do kraja utakmice imala i priliku za pobjedu, no udarac Sandija Križmana Kelava je obranio.

Uzvrat je na rasporedu 7. ožujka u Maksimiru gdje će domaćin biti Istra. Ante Čačić u debiju nije ostvario rezultat koji je najavljivao, ali više od rezultata 'modrog' bi stručnjaka morala zabrinuti igra.

Četvrtfinale Kupa, prva utakmica

  • Dinamo - Istra 1-1 (Badelj 45; Bačelić-Grgić 52)

Postave

  • Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Calello (Alispahić), Badelj - Tomečak (Beqiraj), Kovačić, Sylvestr - Krstanović (Leko)
  • Istra: Mance - Sušić, Marić, Stranatić, Milić - Anđelković, Batarelo, Jerković (Bačelić-Grgić) - Belle (Havojić), Križman, Roce (Ottochian).
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...