Obavijesti

Sport

Komentari 115

Nakon dugo vremena zaista je veliki derbi: Traži se karta više

Nakon dugo vremena zaista je veliki derbi: Traži se karta više
2

TEHNIČKE POTEŠKOĆE Zdravko Mamić u zatvorskoj ćeliji u Remetincu ima televizor, ali kako da gleda veliki derbi u Maksimiru kad tamo nemaju MAXtv?!

VIDEO

Imate gotovo sve što treba za nedjeljni ručak. I meso, i juhu, i pečeni krumpir, i salatu. Jedino što nemate su, recimo, sol i papar. I možete se slikati - nitko neće jesti, ručak ne valja.

Isto vrijedi i za nedjeljni veliki derbi - možete imati vrhunske strance, poput Soudanija. Mogu momčadi biti pune krasnih klinaca koji bi mogli postati zbilja svjetski igrači, poput Balića, Vlašića ili malog Ćorića. Mogu igrati “bijeli” i “plavi”, može čak i nogomet biti dobar, ali sve to skupa malo vrijedi ako imate prazne tribine. A naš veliki derbi, o utakmicama u Maksimiru je riječ, godinama je bio lišen one pozitivne gungule, kad dođeš na stadion pa lagano opsuješ sebi u bradu što nisi krenuo pola sata ranije jer ne bi zapeo u redu na ulazu. Zakasnit ćeš i propustiti prve dvije-tri minute, a u takvim situacijama sto posto pada gol odmah u prvom napadu, taman da ga ne vidiš.

Navijači: sol i papar

Toga u Zagrebu dugo nije bilo, a to se vratilo. Iz ovih ili onih razloga, nije važno, uopće ne ulazimo u obračune “mamićevaca” i “antimamićevaca”. Šušur se vraća na derbi u Zagrebu i krenite zato malo ranije put Maksimira, čekat će vas gužva na ulazima i preprodavači ulaznica jer nakon mnogo vremena napokon imamo “sol i papar”, a s povratkom navijača imamo sve sastojke za veliki derbi.

- Neka se nitko ne naljuti, ali ovo vrijeme je neusporedivo s onim kad se derbi igrao i na terenu i na tribinama, kad su to bile velike utakmice za koje se živjelo. Ovo je vrijeme u kojem smo sretni ako na tribine uopće dođu navijači, i to ne samo iz sportskih motiva - kaže Ivan Katalinić.

Slično razmišlja i Ćiro Blažević.

- Nemojmo uopće uspoređivati ona naša stara vremena, budimo sretni što se publika vraća na Dinamov stadion. Mogu samo reći: Ponovilo se! - rekao je Ćiro i dodao:

- Ja ipak neću doći na derbi jer u zadnje vrijeme nisam dolazio pa ne bih htio da netko protumači da sam došao jer sam i ja protiv kuma Zdravka Mamića.

A Zdravko Mamić neće gledati veliki derbi iako u ćeliji istražnog zatvora, koju dijeli s cimerom, ima televizor. Naime, ima tehničkih poteškoća: kako da gleda veliki derbi HNL-a kad tamo u zatvoru nemaju MAXtv?!

Treba nam ovaj derbi

Možda je i bolje da ne čuje uzvike s tribina. Jedino oko čega se Torcida i veći dio BBB-a slažu je da njega smatraju isključivim krivcem za stanje u hrvatskom nogometu. A stanje je takvo, ajmo biti realni, da je nogometa više u crnoj kronici nego na sportskim stranicama. Te slučaj Mamić, te uhićeni suci u županijskoj ligi pod sumnjom da su namještali utakmice, te Šuker u “aferi Šapina”. O famoznom slučaju “svastika” da i ne govorimo...

Treba nam ovaj veliki derbi da se nogomet barem na koji dan vrati tamo gdje pripada.

Da se makne iz crne kronike.

Hajduk na pobjedu u Maksimiru čeka od rujna 2008.

Hajdukovi dragulji Andrija Balić i Nikola Vlašić imali su 11 godina kad je Hajduk posljednji put u derbiju slavio na Maksimiru. Bilo je to u rujnu 2008. godine, a Hajduk je golovima Drage Gabrića i Senijada Ibričića pobijedio 2-0.

Splićanima u zadnje vrijeme ne ide protiv najvećeg rivala. “Bili” nisu dobili ni jednu od posljednjih devet utakmica. Posljednji su put pobijedili Dinamo u rujnu 2013. godine na Poljudu. Bilo je 2-0, a dvostruki strijelac bio je Mario Pašalić.

U zadnja tri derbija odigrana u Maksimiru, računajući i utakmicu u Kupu, Hajduk je primio 12 golova, a nije zabio ni jedan. Bili su to teški porazi - 5-0, 3-0 i 4-0.

24sata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković