Sport

Komentari 9

Nakon Europe pomeo i svijet: Sinovčić postao svjetski prvak!

Nakon Europe pomeo i svijet: Sinovčić postao svjetski prvak!

Član splitskog PK Cipal je u finalu plivao brže nego u kvalifikacijama u kojima je imao drugo vrijeme, pobijedio je i osvojio zlato s rezultatom 1:15.46 ispred Kineza Honga Yanga

Hrvatski paraolimpijac Dino Sinovčić osvojio je zlatnu medalju na 100 m leđno u kategoriji S6 na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu.

Sinovčić je Aquatic Centru Queen Elizabeth pobijedio s rezultatom 1:15.46 ispred Kineza Honga Yanga s rezultatom 1:15.47, dok je brončani Argentinac Matias De Andrade plivao vrijeme 1:16.91.

- Presretan sam. Doista su nijanse odlučivale o ovom sjajnom rezultatu jer sam samo za stotinku sekunde bio brži od Kineza - kazao je Sinovčić.

Nitko sretniji

Član splitskog PK Cipal je u finalu plivao brže nego u kvalifikacijama u kojima je imao drugo vrijeme (1:16,90) iza Argentinac De Andradea (1:15.65).

Dino je u kolovozu prošle godine na Europskom prvenstvu u Dublinu osvojio zlato s rezultatom 1:16.08. Za Sinovčića je to bila druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći, a na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u istoj disciplini bio je peti.

- Nakon europskog zlata iz Dublin prošle godine večeras sam osvojio zlato. Nitko sretniji od mene. Samo da me u pripremnom razdoblju za Tokio mimoiđu ozljede, vjerujem da ću biti spreman za napad i na paraolimpijsko zlato - kazao je mladi Splićanin.

U današnjim kvalifikacijama su nastupila još dvojica hrvatskih plivača. Tomi Brajša je u kategoriji S4 na 50 m leđno s vremenom 57.97 zauzeo 12. mjesto, dok je Ante Rađa u kategorija S7 na 100 leđno s vremenom 1:18.91 bio deseti. (dk)

Najčitaniji članci