Obavijesti

Sport

Komentari 24

Nakon kaosa u Puli Antu Čuljka skinuli s liste elitnih sudaca: On kontinuirano sudi ispod razine

Nakon kaosa u Puli Antu Čuljka skinuli s liste elitnih sudaca: On kontinuirano sudi ispod razine

Pokazali smo da smo spremni donijeti i teške odluke kad je u pitanju korist za nogomet. Služimo nogometu i tako ćemo nastaviti, poručili su u sudačkoj komisiji

VIDEO

Puno repova izazvala je utakmica Istre i Osijeka (1-0) prošlu subotu na Aldo Drosini i, između ostalih, osmominutno gledanje sporne situacije za penal domaćih kojega na koncu nije dosudio. Glavni sudac te utakmice Ante Čuljak degradiran je iz elitne u prvu skupinu sudaca, odlučila je komisija.

"Predmetnu odluku KNS HNS-a donijela je zbog kontinuiranog Čuljkova suđenja koje je u ovom trenutku ispod razine SuperSport Hrvatske nogometne lige", priopćili su na službenim stranicama lige.

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

"Također pozivamo na suzdržavanje od javnih kritika i difamacija hrvatskih sudaca od strane nogometnih dužnosnika. KNS HNS je neovisna komisija, koja odluke donosi isključivo u svrhu razvoja suđenja, a posljedično i razvoja nogometa u Hrvatskoj. Pokazali smo da smo spremni donijeti i teške odluke kad je u pitanju korist za nogomet. Služimo nogometu i tako ćemo nastaviti", dodali su u komisiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević nakon poraza u Puli opleo je po suđenju.

- Sramotno suđenje... Rekao je Bruno Marić da se svi trebaju suzdržati komentara, ali ovo sada je prevršilo svaku mjeru. Osijek nije zaslužio ništa više od poraza jer drugo poluvrijeme smo jako slabo odigrali, ispod svake razine. Ne tražim opravdanja za našu slabu igru nego samo želim apelirati na sve sudionike u ovom sportu kojeg svi volimo da je ovo prevršilo svaku mjeru - rekao je Kulešević i nastavio:

- Prva je očiti prekršaj na Čeberku prije pogotka što je nemoguće ne suditi. Druga stvar, prije Mierezovog crvenog kartona, a ničim ne opravdavam njegovu reakciju koja je uslijedila, nije suđen očiti prekršaj nad njime za isključujući karton Ercegu. Jedina normalna reakcija gledatelja nakon ovakvog ponašanja suca i VAR sobe je da napuste stadion jer ovo jako šteti nogometu i sve ide u jako krivom smjeru. Ja takav nogomet ne želim gledati... Nije problem samo na našoj utakmici, ali ovo kako se nama u Puli sudilo bilo je sramotno. Sramotno!

Pula: NK Istra 1961 i NK Osijek u 22. kolu Prve HNL

Sudački ekspert Marijo Strahonja kritizirao je Čuljkovo suđenje, smatrao je da je Erceg trebao ranije dobiti žute kartone zbog prigovora, a i da je Istra mogla dobiti penal.

- Sudac je loše ušao u utakmicu, propustio je provoditi pravila nogometne igre i nije kažnjavao igrače za nesportsko ponašanje i simuliranje, kao u ovoj situaciji. I onda druga situacija, identičan prosvjed igrača Istre koji je jednako tako prošao nekažnjeno. Je li ruka kažnjiva ili ne, čini se da nije, ali to je najmanje bitno. Najbitnije je kazniti nesportska ponašanja. Sudac je izgubio kontrolu nad utakmicom i to nije bilo dobro dalje za njega - rekao je Strahonja u emisiji Stadion na HTV-u i dodao:

- Penal? Sudac je bio dobro pozicioniran, za njega je bilo simuliranje. Mislim da je ovdje igrač koji ulazi svojim lijevim koljenom ipak minimalno zahvatio igrača, a Erceg je trebao dobiti ponajmanje žuti karton za simuliranje. Trebao ga je dobiti i nakon bacanja, zbog tog nesportskog ponašanja. VAR je dugo trajao, osam minuta. Ako nemate jasne dokaze, a sudac je bio blizu onda je trebalo puno manje trajati i vjerovati sucu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu