Sport

Komentari 83

Nakon nereda Torcide u Zagrebu osvanuo grafit s motivom lisica i porukom 'sloboda navijačima'

Nakon nereda Torcide u Zagrebu osvanuo grafit s motivom lisica i porukom 'sloboda navijačima'

Mural se nalazi na uglu Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije, na Sjevernoj strani parka Franje Tuđmana, a isti je nastao proteklog vikenda nakon sukoba torcidaša i policije na autocesti A1

U Zagrebu je nakon vječnog derbija između Dinama i Hajduka, u kojem su 'plavi' slavili 3-1 golovima Petkovića, Oršića i Baturine, osvanuo mural s natpisom 'sloboda navijačima' uz ilustraciju ruku u policijskim lisicama. 

Isti se nalazi na Sjevernoj strani parka Franje Tuđmana, odnosno na uglu Ulice Republike Austrije i Talovčeve ulice. 

Podsjetimo, više od 1000 torcidaša blokiralo je autocestu A1 između Zagreba i Karlovca zbog čega se nije moglo prometovati više od 12 sati. 

Više stotina huligana napalo je policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem nakon što su ignorirali policijska upozorenja. Dvojica su propucana, ali su izvan životne opasnosti.

Zagreb: Grafit s motivom lisica na rukama i porukom "Sloboda navijačima"

Neredi su izbili kao znak protesta jer torcidašima nije bilo dozvoljeno unijeti transparente, a iz Dinama su oštro odgovorili rekavši da im je isto bilo omogućeno, ali uz prethodnu najavu. 

"Nakon što su u prosincu 2021. iskoristili našu korektnost, u ožujku 2022. napali autobus s našim igračima i konvoj s našim navijačima, došlo je vrijeme reći DOSTA – dosta nasilju koje provodi Torcida u svojem djelovanju. Ako to radite po cijeloj Hrvatskoj, to je stvar Koprivnice, Osijeka, Rijeke ili Šibenika, ali u Zagrebu i na stadionu Maksimir nećete. Ponašajte se prema pravilima ili utakmicu gledajte s Borongaja. Nama je svejedno", dio je priopćenja zagrebačkog kluba. 

Zagreb: Grafit s motivom lisica na rukama i porukom "Sloboda navijačima"

Najčitaniji članci