Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Nakon poraza od Hrvatske tražio sam pomoć psihologa...'

'Nakon poraza od Hrvatske tražio sam pomoć psihologa...'
3

Nije mi bilo ugodno napustiti kuću, spavaću sobu, biti među ljudima... - rekao je Steve McClaren, koji Englesku nije odveo na Euro 2008. zbog (dva) poraza od Bilićeve Hrvatske

VIDEO

Neopisiva sreća i ponos, Bilić boysi zagrljeni ispred tisuća izbezumljenih navijača u kockastom, golovi koje Ivica Olić, Niko Kranjčar i pogotovo Mladen Petrić nikad neće zaboraviti. Wembley, 21. studenoga 2007. godine. Jedna nama rezultatski nevažna utakmica ušla je u povijest hrvatskog nogometa, a Englezima, koji si tepaju da su kolijevka te igre, zadala je jedan od najbolnijih udaraca u povijesti.

Pokretanje videa...

Zlatko Dalić objavio popis za turnir u Kataru 08:23

Pozornica je bila zadnje kolo kvalifikacija za Euro 2008. Hrvatska je plasman već izborila, a Englezima je i remi bio dovoljan da ostanu ispred Rusije i odu na EP. Ali pred 88.091 gledateljem na kultnom Wembleyu Hrvatska je pobijedila 3-2, a svijet se ismijavao Englezima.

Na klupi je bio Steve McClaren, čija je fotografija s kraja utakmice kako drži kišobran tupog pogleda u daljinu ostala zapamćena. "Wally with a Brolly", nazvali su ga engleski tabloidi. Budala s kišobranom.

John Sibley/Livepic/Reuters/PIXSELL

Danas mu je 59 godina i taj dan i taj poraz od Hrvatske pamti kao najveću traumu u karijeri. Nepunih 13 godina kasnije priznao je kako se plašio i izaći iz kuće i kako je potražio pomoć psihologa.

- Sjećam se kako sam nakon te utakmice pitao psihologa kako da iz ovoga izađem u komadu. Nije mi bilo ugodno napustiti kuću, spavaću sobu, biti među ljudima... - rekao je McClaren za Sky Sports.

Petrić: Dres s Wembleya još čuvam, a Beč će uvijek boljeti...
Petrić: Dres s Wembleya još čuvam, a Beč će uvijek boljeti...

- Psiholog mi je samo rekao: 'Otiđi u pećinu, zaključaj se na tjedan ili deset dana, zapiši svoja iskustva, što god si naučio, dobro i loše, zatvori tu knjigu i nastavi s trenerskim poslom. Upravo sam to i napravio.

McClaren je na izborničku funkciju došao nakon što je samostalno vodio samo Middlesbrough, i to pet godina, čak i do finala Kupa Uefe, ali je bio i pomoćnik Alexa Fergusona u Manchester Unitedu. Ali na klupi Gordog Albiona izdržao je svega 18 utakmica, što je tada bio rekord, a kasnije ga je 'potukao' Sam Allardyce, koji je smijenjen nakon jedne utakmice.

Soccer - UEFA European Championship 2008 Qualifying - Group E - England v Croatia - Wembley Stadium

Nakon kraha protiv Hrvatske, trebalo mu je sedam mjeseci da se vrati na klupu, i to je napravio u nizozemskom Twenteu. A potom je vodio i Wolfsburg, Nottingham Forest, Derby, Newcastle i QPR.

- Takve su utakmice trauma i jedini je lijek da prihvatiš da imaš problem, potražiš pomoć i razgovaraš. Otvoreno, iskreno - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao