Sport

Komentari 1

Nakon Turkmenistana u Kuvajt: Miši će pomoćnik biti Kozniku

Nakon Turkmenistana u Kuvajt: Miši će pomoćnik biti Kozniku

Ante Miše karijeru nastavlja u Kuvajtu. Do sada je radio u svom matičnom Hajduku, Istri, Dugopolju, Vitezu, Zrinjskom..., bio je pomoćnik Anti Čačiću u hrvatskoj reprezentaciji a samostalno je vodio Turkmenistan.

Ante Miše novi je trener Al Arabija iz Kuvajta, ugovor je potpisan na godinu i pol dana a s Antom će kao pomoćni trener raditi i njegov nekadašnji suigrač iz Hajduka Ardian Kozniku.

- Nakon devet mjeseci bez posla bilo je i malo pozitivne nervoze i iščekivanja, ali evo, ukazala mi se ova prilika u Al Arabiju i nisam previše razmišljao. Prihvatio sam izazov, Kozniku će mi biti asistent a još uvijek tražimo i kondicijskog trenera – javio se Miše, koji je zadnji angažman imao kao trener reprezentacije Turkmenistana.

- Odgledao sam par snimki utakmica novog kluba i mogu reći da je momčad dobra, imamo i šest stranaca koji su baš "pogođeni" i dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Letim u petak za Kuvajt, dva tjedna moram provesti u izolaciji na stadionu, ali dobro je što ću u tom razdoblju moći raditi s momčadi.

Ante Miše

Do kraja prvog dijela prvenstva još su tri kola, Al Arabi je šesti na prvenstvenoj ljestvici, no u drugom dijelu se liga dijeli na gornji i donji dom, a najboljih deset klubova igraju za prvaka dvokružnim sustavom.

- Drugi dio natjecanja počinje 11. siječnja i u njega svi krećemo od početka, bodovi se ne prenose, a uz prvenstvo imamo i još dva natjecanja, Emir Cup i Princ Crown Cup. Cilj je biti među tri najbolje momčadi i pokušati osvojiti trofej – kaže Miše koji je već dosta dobro upućen u ono što ga čeka.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Božidar Čačić je već osam godina u Kuvajtu i jako dobro poznaje njihove prilike i on me uputio u dosta toga. Preporučio mi je da uzmem klub jer je liga jako dobra, imaju puno talentiranih igrača i jako su ambiciozna sredina. O kvaliteti života ne treba ni trošiti riječi. Uglavnom, sve pohvale, i sada je sve na nama da pokušamo izvući najbolje iz momčadi – kazao nam je Miše.

Najčitaniji članci