Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Napadači u Prag odlaze po iskupljenje za slab početak

Dinamovi napadači Boško Balaban, Josip Tadić i Mario Mandžukić zajedno su u 16 utakmica ove sezone zabili tek 15 golova. Morat će proraditi...

Robert Anić
Foto: Robert Anić
10 komentara

Stalno pokušavamo zabiti gol. Na svakoj utakmici inzistiram na napadu i presingu, a to nije lako, izjavio je Branko Ivanković.
Prema učinku ove sezone, Dinamovim napadačima ne da nije lako zabiti gol, nego im je to u zadnje vrijeme nemoguće. Teško se možemo sjetiti kada “modri” tri utakmice uzastopno nisu zabili gol. A s takvom statistikom Dinamo odlazi na uzvrat protiv Sparte. Ivanković smatra da u Prag putuju s pozitivnim rezultatom, ali najviše zbog toga što nisu primili gol u prvoj utakmici. Takav obrambeni učinak trebat će im i u uzvratu, ali napadači se moraju popraviti u odnosu na dosadašnje igre.
- Zabit ćemo Sparti pet 'komada’ - kaže Ivanković, iako su Balaban, Mandžukić i Tadić zajedno od početka sezone u 16 utakmica zabili tek 15 golova. Žele li ponoviti uspjeh iz prošle sezone, kada su izbacili Ajax i plasirali se u Ligu Uefe, Dinamovi napači u Pragu će morati proraditi. Dvojac koji je u Amsterdamu potopio Ajax, Mandžukić i Tadić, još su tu.
Iako mu momčad već neko vrijeme ima problema s realizacijom, Ivanković se Tome Šokote sjetio tek u prošlom kolu, kada ga je protiv Slaven Belupa uveo krajem prvog poluvremena. Na žalost, Ivanković više na raspolaganju nema sjajnog strijelca Eduarda, koji je prije dvije sezone bio prvi strijelac Prve HNL s čak 34 gola.

Naši partneri pišu
Message