Obavijesti

Sport

Komentari 70

Napoli je izbacio Zvezdu iz LP; Messijeva čarolija za 1. mjesto

Napoli je izbacio Zvezdu iz LP; Messijeva čarolija za 1. mjesto
1

Katalonski klub osigurao je u Nizozemskoj prvo mjesto u skupini, Lekin Brugge ispao je unatoč remiju u Dortmundu, Beograđanima još igra samo luda teorija za Europsku ligu, a Porto i Schalke bezbrižno idu u 1/8 finala

VIDEO

Barcelona je rutinski osigurala prvo mjesto u svojoj skupini B kolo prije kraja natjecanja grupne faze Lige prvaka. Katalonci su do tog uspjeha došli pobijedivši PSV na gostovanju u Eindhovenu (2-1).

Nizozemski prvak odolijevao je napadima favoriziranog protivnika do 61. minute, kad je Leo Messi uzeo loptu, prošao nekoliko igrača na malom prostoru u šesnaestercu i pogodio gornji bliži kut za vodstvo Barcelone.

Gerard Piqué na Messijevu asistenciju udvostručio je vodstvo "blaugrane" devet minuta potom, a u završnici je PSV uspio samo smanjiti zaostatak preko Luuka de Jonga. Ivan Rakitić igrao je cijelu utakmicu za pobjednički sastav koji je s 13 bodova siguran na čelu skupine, a PSV je ovim porazom definitivno posljednji u skupini.

Tottenham i Inter idu u fotofiniš

O drugom putniku u osminu finala iz ove skupine u posljednjem će kolu odlučivati Tottenham i Inter. Spursi su se vratili u život pobjedom nad "nerazzurrima" na Wembleyu 1-0 i ulaze bodovno poravnati, ali s boljim međusobnim omjerom. Ipak, u zadnjem kolu 11. prosinca Englezi idu na gostovanje na Camp Nou, dok će Inter igrati protiv PSV-a i nadati se boljem rezultatu od londonskog kluba kako bi dohvatio posljednjih 16.

Ludnica u skupini C: Tri kluba mogu ispasti

Veliki je nered nastao u skupini C nakon pobjede PSG-a nad Liverpoolom (2-1) i slavlja Napolija nad Crvenom zvezdom (3-1). Jedino što je sigurno jest da srbijanski prvak ne može proći u nokaut-fazu Lige prvaka nakon poraza na San Paolu golovima Hamšika i dvama Mertensa, uz počasni gol Fardoua.

Napoli vodi na ljestvici s devet bodova, ali nije siguran jer u posljednjem kolu gostuje kod Liverpoola (šest bodova), kojem za prolazak dalje treba pobjeda od dva gola razlike. PSG će sigurno biti unutra ako svlada Zvezdu na gostovanju, a Beograđanima još igra teorija da se dokopaju trećeg mjesta i nokaut-faze Europske lige ako nekim čudom sruše PSG i Liverpool izgubi od Napolija.

Champions League - Group Stage - Group C - Napoli v Crvena Zvezda

Lekino čudo za - Europsku ligu

Sjajan posao napravio je hrvatski trener Ivan Leko sačuvavši praznu mrežu na gostovanju kod lidera Bundeslige Borussije Dortmund odigravši 0-0, ali tim je remijem izgubio šansu da prođe među najboljih 16 u Ligi prvaka.

Champions League - Group Stage - Group A - Borussia Dortmund v Club Brugge

Atlético je osigurao drugi krug ranijom pobjedom nad Monacom (2-0), a unutra su i Nijemci koji imaju dva boda manje, dok je Brugge sigurno treći jer ima četiri boda više od posljednjeg Monaca. U posljednjem kolu, dakle, ostaje vidjeti tko će biti broj 1, a tko broj 2 iz ove skupine, a igraju Brugge i Atlético te Monaco i Borussia. Dortmund može do prvog mjesta samo ako pobijedi Monaco i Atlético izgubi u Belgiji.

Porto osvojio skupinu, i Schalke ide dalje

Porto i Schalke rasterećeni su odigrali ogled petog kola skupine D znajući da će oba kluba proći dalje nakon pobjede Lokomotiva nad Galatasarayem u Moskvi (2-0). Portugalci su pobijedili 3-1 (Militao, Corona, Marega; Bentaleb) i tako potvrdili prvo mjesto kolo prije kraja. Nijemci su drugi, a u zadnjem kolu ostaje utvrditi tko će u Europsku ligu.

Champions League - Group Stage - Group D - FC Porto v Schalke 04

Galatasaray, koji u zadnjem kolu dočekuje Porto, ima četiri boda, jedan više od Lokomotiva. Momčad Vedrana Ćorluke gostuje kod Schalkea i mora loviti pobjedu te se nadati porazu Turaka. Svaki drugi rasplet proljeće u Europskoj ligi donijet će sastavu iz Istanbula.

Skupina A:

  • Atletico Madrid - Monaco    2-0 (Badiashile 2ag, Griezmann 24)
  • Borussia Dortmund - Club Brugge 0-0
  1. Atletico Madrid   12
  2. Borussia Dortmund 10
  3. Brugge  5 
  4. Monaco 1

Skupina B:

  • PSV Eindhoven - Barcelona 1-2 (De Jong 83//Messi 61, Pique 70)
  • Tottenham - Inter 1-0 (Eriksen 80)
  1. Barcelona 13 
  2. Inter  7 
  3. Tottenham  7 
  4. PSV Eindhoven 1

Skupina C:

  • PSG - Liverpool 2-1 (Bernat 13, Neymar 37//Milner 45+1pen)
  • Napoli - Crvena zvezda 3-1 (Hamšik 11, Mertens 34, 52//Nabouhane 57)
  1. Napoli  9 
  2. PSG  8 
  3. Liverpool  6
  4. Crvena zvezda 4

Skupina D:

  • Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2-0 (Krychowiak 43, Ignjatijev 53)
  • Porto - Schalke 3-1 (Eder 52, Jesus Corona 54, Marega 90+4//Bentaleb 89pen)
  1. Porto 13 
  2. Schalke  8
  3. Galatasaray  4
  4. Lokomotiv 3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu