Obavijesti

Sport

Komentari 3

Napoli je ponudio šansu Juveu, odigrao tek 1-1 kod Sassuola...

Napoli je ponudio šansu Juveu, odigrao tek 1-1 kod Sassuola...
1

Sassuolo je poveo u 22. minuti pogotkom Politana, a gosti su do izjednačenja došli tek u 80. minuti, kad je Rogerio poslao loptu u vlastitu mrežu. Marko Rog i Hrvoje Milić, ostali su na klupi kod Napolija

VIDEO

Nogometaši Napolija osvojili su samo bod odigravši 1-1 (0-1) na gostovanju kod Sassuola te su tako propustili priliku barem privremeno prestići Juventus i zasjesti na čelno mjesto ljestvice talijanske Serie A.

Domaća momčad povela je u 22. minuti pogotkom Politana, a gosti su do izjednačenja došli tek u 80. minuti, kad je Rogerio poslao loptu u vlastitu mrežu. Hrvatski nogometaši u sastavu Napolija, Marko Rog i Hrvoje Milić, ostali su na klupi za pričuve.

No, zato je u Milanu briljirao Ivan Perišić, koji postigao jedan pogodak na asistenciju Marcela Brozovića i dvaput asistirao Mauru Icardiju za pobjedu Intera nad Veronom od 3-0 (2-0).

Već u prvoj minuti dvoboja Perišić je odličnim dodavanjem izbacio Icardija na brisani prostor ispred gostujućeg vratara, što je argentinski napadač iskoristio za svoj 23. pogodak u Serie A u ovoj sezoni.

U 13. minuti sličnu akciju izveo je hrvatski duet u crno-plavom dresu. Marcelo Brozović je bio asistent, a Ivan Perišić hladnokrvni realizator. U 49. minuti Icardi je postigao i 24. ovosezonski prvenstveni pogodak, nakon što je Perišić oduzeo loptu, probio se po lijevoj strani i prizemnim dodavanjem pronašao Argentinca na drugoj vratnici.

Oba hrvatska reprezentativca bila su u početnoj postavi Intera i odigrali su cijelu utakmicu te bili među najboljim igračima na terenu. Na drugoj strani 23-godišnji napadač Bruno Petković počeo je utakmicu za Veronu, a igrao je do 79. minute.

Pobjeda Fiorentine

Fiorentina je pogocima Simeonea (3) i Chiese (62) pred svojim navijačima svladala Crotone. U domaćoj momčadi zbog ozljede nije bilo hrvatskog reprezentativca Milana Badelja, a za Crotone nije igrao, također ozlijeđeni, Ante Budimir.

Udinese je do 68. minute držao 0-0 na gostovanju kod Atalante u Bergamu, a mladi hrvatski reprezentativac Andrija Balić drugi je put ove sezone odigrao cijelu utakmicu. Stipe Perica je također bio u početnoj postavi, a iz igre je izašao u 81. minuti bez nekog posebnog učinka. 

Ishod na kraju nije bio povoljan za momčad iz Udina koja je ostala bez pogotka, a primila je dva; u 68. minuti strijelac za domaće bio je Petagna, a u 74. minuti Masiello.

Golijada Lazija

Najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu ostvario je Lazio koji je sa 6-2 svladao Benevento, iako su gosti do 60. minute vodili 2-1. No, s tri pogotka u osam minuta Lazio je preokrenuo rezultat.

Dva pogotka za pobjednike postigao je Immobile (19, 68), a po jedan Caicedo (60), de Vrij (66), Lucas Leiva (83) i Alberto (90+1-11m), dok su za Benevento golove postigli Cataldi (23) i Guilherme (51).

Vodeći Juventus ima 75 bodova, jedan više od drugoplasiranog Napolija, s kojim vodi brobu za naslov prvaka. Treća Roma ima 15 bodova zaostatka za Juventusom, a četvrti Inter zaostaje 17 bodova. Crotone sa 24 i Verona sa 22 boda još se nadaju ostanku u Serie A, a za povratak u Serie B već se može pripremati Benevento koji ima samo 10 bodova.

Ovo kolo bit će zaključeno derbijem u Torinu koji započinje u 20.45 sati, a u kojem je Juventus domaćin Milanu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'