Sport

Komentari 12

Naša maratonka u bolnici: Otrovala sam se, povraćam...

Naša maratonka u bolnici: Otrovala sam se, povraćam...

Nikolina je prošle godine bila u Dohi, ali tada su imali svaršene uvjete, a sad mi kaže da su smještaj i hrana katastrofalni, pa se zbog toga i otrovala. Nakon što je cijelu noć povraćala, odvezena je u bolnicu i liječnici su joj dali infuziju i preporučili da ne trči, priča njezina sestra Nataša Šustić

Hrvatska maratonka Nikolina Šustić trebala je večeras u ponoć po lokalnom vremenu (23 po hrvatskom) krenuti trčati maraton na Svjetskom prvenstvu u Dohi, no čini se da su loše vrijeme i katastrofalni uvjeti uzeli svoju prvu žrtvu.

Nikolina je jutros hitno odvezena u bolnicu zbog visoke temperature i povraćanja i liječnici su joj preporučili da ne nastupi.

- Tužna sam, zaista nemam sreće. U Dohi sam već treći put. I vjerojatno neću imati priliku ni startati svoje treće svjetsko prvenstvo ovdje. Prvi put 2014. na SP-u na 100 km, drugi put 2015. na SP-u na 50 km, te sam na Svjetskom prvenstvu u atletici, gdje sam trebala trčati maraton - napisala je Nikolina na Facebooku oko 11 sati, pa nastavila:

Nikolina s Mateom Parlov na sinoćnjem treningu u Dohi

- Otrovala sam se, cijelu noć povraćam, jaka glavobolja, osip, iz IAAF klinike me vode u bolnicu. Svu snagu sam iscrpila i bio bi prevelik zalogaj da uopće startam večeras. Imam zabranu nastupa, premda bih zaista željela zbog svih mojih dragih ljudi da makar mahnem sa startne linije u ponoć preko TV-a i napravim barem par koračića na stazi Svjetskog prvenstva. Borac sam, ali neke stvari u životu jednostavno ne možeš kontrolirati. Znam da trčim iskrena i s velikim srcem i ljubavi, tako i živim život... to je moja mala pobjeda.

Splićanka je osjetila probleme sinoć, kada je s nekoliko kolegica izašla iz hotela i krenula malo protrčati kako bi osjetila uvjete u kojima će se trčati maraton. A uvjeti su malo je reći neobični. Visoka temperatura uvjetovala je da se utrka trči kasno navečer, u neprirodno vrijeme za bilo kakvo natjecanje.

Goran Jakuš/Pixsell

- Čim je izašla na stazu, odmah se preznojila, od pijeska i vrućine osula se i dobila visoku temperaturu - prenijela nam je njezina blizanka Nataša i dodala:

- Nikolina je prošle godine bila na istoj lokaciji, ali tada su imali svaršene uvjete smještaja i hrane, a sad mi kaže da su smještaj i hrana katastrofalni, pa se zbog toga i otrovala. Nakon što je cijelu noć povraćala, odvezena je u bolnicu i liječnici su joj dali infuziju i preporučili da ne trči. No, Nikolina ne bi bila Nikolina da ne proba. Ako više ne bude povraćala, pokušat će trčati, pa će videti kako će se osjećati.

Inače, za samu maratonsku utrku Nikolina se pripremala uobičajeno, trčala je prije i nakon posla po Marjanu.

No na uvjete u Dohi doista se teško pripremiti. Bit će to prvi SP na klimatiziranom stadionu jer vanjska je temperatura danju 40 stupnjeva Celzijevih. Zato su organizatori odlučili maraton održati u noći, kada temperatura, uz vrlo suh zrak, pada na 30 stupnjeva.

- Ne znamo što očekivati jer nismo trčale u takvim uvjetima - govore maratonke, koje bi na cilj trebale stizati između 2 i 3 sata u noći.

Uz Nikolinu, trčati bi trebale Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac.

Najčitaniji članci