Sport

Komentari 30

Naša nova boksačka zvijezda otvara večer za svjetski naslov

Naša nova boksačka zvijezda otvara večer za svjetski naslov

Dillian Whyte oduševio se sparingom s Babićem, dao mu nadimak i postao mu menadžer. Večeras u O2 Areni Alen ima svoju drugu profesionalnu borbu, a Whyte ide po svjetski naslov

Prihvatio je izazov, otišao u London i nakon sparinga s njim, Dylllian Whyte je rekao:

- Pa on je sjajan!

Dillian Whyte (31) je britanski boksač rođen na Jamajci, koji je u 26 mečeva u profesionalnoj karijeri izgubio samo jedan, od Anthonyja Joshue u prosincu 2015. Večeras se bori za upražnjeno privremeno mjesto svjetskog prvaka po WBC-u s Kolumbijcem Oscarom Rivasom.

A momak koji je tako zadivio Whytea je Alen Babić (26).

- Već nakon prve dvije runde sparinga, nazvao me Savage. Divljak. Pa sam, eto, odmah dobio boksački nadimak - priča Alen 'Savage' Babić.

Whyte je ostao toliko zadivljen Zagrepčaninom iz BK Leonarda, da mu je odmah ponudio da mu postane i menadžer. I tako se Babiću otvorila šansa da uđe među profesionalce, pa će večeras (23 sata, RTL) imati svoju drugu borbu u profi karijeri. Suparnik je, u londonskoj O2 Areni, Francuz Dessaux (37 godina, skor 5-6), a na istoj će priredbi boksati i Whyte s Rivasom.

U međuvremenu je odradio i profesionalni debi, te prekidom u drugoj rundi pobijedio suparnika u Rimu.

Babića je nahvalio i slavni promotor Eddie Hearn. A Hrvatska bi mogla, nakon Filipa Hrgovića, dobiti još jednog teškaša svjetske klase...

Najčitaniji članci