Obavijesti

Sport

Komentari 15

Naše, a tuđe: Jukić je jedan od onih koje smo glupo izgubili...

Naše, a tuđe: Jukić je jedan od onih koje smo glupo izgubili...
1

Dinko Jukić blista na Olimpijskim igrama u Londonu. No on je samo jedan od onih sportaša koje smo glupo izgubili. Vaterpolisti su u Italiji, košarkašica u Australiji...

VIDEO

Dinko Jukić (23), mlađi brat brončane olimpijke iz Pekinga Mirne, u kvalifikacijama na 200 m leptir bio je brži od svih, pa i od Michaela Phelpsa. U polufinalu bio je šesti, tek malo iza slavnog Amerikanca.

- Super uspjeh! Što je želio, to je i ostvario - rekla je Mirna Jukić, bivša plivačica, koja je 1999. otišla u Austriju i uzela državljanstvo. Dinko je došao za njom godinu dana poslije.

- Uvijek je imao potencijal. Nadam se da neće zauvijek ostati samo moj mlađi brat - kaže Mirna.

Obitelj Jukić u Austriju je otišla jer im u Zagrebu nisu omogućili uvjete za treniranje. I kojeg li paradoksa, Dinko je nedavno došao trenirati u Rijeku jer bazen u Beču više ne funkcionira. Trenira u Hrvatskoj, a pliva za Austriju.

- Već dvije godine preuređuju jedini zatvoreni 50-metarski bazen. Ima i jedan otvoreni, na koji se stavlja balon. Zimi je tamo O.K., ali ljeti je to kupalište, pa je nemoguće trenirati. Zato on od veljače trenira u Rijeci. Tamo je savršeno. Prihvatili bi ga i u Mađarskoj i bilo gdje, ali Hrvatska je uvijek prvi izbor - zaključila je Mirna, koja brata podupire u Londonu.

Dinko Jukić samo je jedan od hrvatskih sportaša koji u Londonu nastupaju za drugu zemlju i imaju velike šanse za medalju.

Za Norvešku igra kći našeg trenera

Amanda Kurtovic norveška je rukometašica i kći hrvatskog trenera Marinka Kurtovića. Ne govori hrvatski, ali svake godine ljetuje na Jadranu. Za Norvešku je debitirala lani i odmah osvojila zlato na SP-u. U prve dvije utakmice u Londonu zabila je pet golova.

Vaterpolisti su prešli u Italiju

Danijel Premuš i Deni Fiorentini Hrvati su koji igraju u talijanskoj vaterpolskoj reprezentaciji. Za rukometaša Nikolu Karabatića, koji igra za Francusku, već svi odavnu znaju, ali ne i za Saru Radman, ritmičku gimnastičarku koja nastupa za Njemačku.

Hrvatica sjajna u australskoj reprezentaciji

Suzy Batkovic australska je košarkašica hrvatskog podrijetla. Jedna je od najboljih u ekipi, s kojom već ima dva olimpijska srebra. U Londonu u prve dvije utakmice ima prosjek od 13,5 koševa i 8,5 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače