Sport

Komentari 0

'Naše igračice rade u bolnici, uredu, idu u školu. Ovo će za njih biti utakmica života'

'Naše igračice rade u bolnici, uredu, idu u školu. Ovo će za njih biti utakmica života'

Nadam se da će biti puna dvorana, zato smo i rezervirali veću dvoranu, koja zadovoljava sve uvjete, pa nam nisu iz HRS-a ili Podravke slali posebne zahtjeve za organizaciju, priča trener Udarnika Dario Zrnić

Kad smo izvukli Podravku na ždrijebu, isprva smo svi bili tužni jer smo htjeli pokušati napraviti još korak više budući da imamo kvalitetnu ekipu, ali kasnije smo se pomirili s tim i shvatili da nam je to nagrada za sve.

Ženski rukometni klub Udarnik, koji se natječe u 2. HRL Zapad i u kojoj drži drugo mjesto, u srijedu će igrati (20:00) uvjerljivo najveću utakmicu u povijesti kluba. U Veliku Goricu dolazi najtrofejniji ženski kolektiv u Hrvata.

- Pripremili smo pravi mali spektakl. Uoči naše utakmice mlađe ekipe Udarnika i Podravke odigrat će dvije utakmice. Nadam se da će biti puna dvorana, zato smo i rezervirali veću dvoranu, koja zadovoljava sve uvjete, pa nam nisu iz HRS-a ili Podravke slali posebne zahtjeve za organizaciju - priča trener Udarnika Dario Zrnić.

- Ja sam kao trener već prošao takve utakmice, ali naše igračice nisu nikad, igrat će protiv pola hrvatske reprezentacije. Ova će utakmica ostati zapisana u našim knjigama iako moram reći da je nama važnija utakmica koju ćemo igrati tri dana kasnije u prvenstvu protiv Murvice. Imamo zasad samo jedan poraz i iako zaostajemo za vodećim Rudarom četiri boda, nadamo se da bismo mogli izboriti prvu ligu ako se ukaže prilika. S obzirom da smo prije nekoliko godina bili na dnu, to je velika stvar. Mlađe kategorije bore se i za završnice prvenstva Hrvatske, bili su na poznatom međunarodnom turniru u švedskom Lundu.

A čemu se seniorke nadaju protiv poznatih podravkašica?

- Što manjem porazu. Nije sportski, ali je tako. Podravku je uzdrmao poraz od Dugog Sela, ali oni u prvenstvu uglavnom dobivaju utakmice s 15-20 ili više razlike, ovisno kakav im je dan. Ne znam, ni sam ne mogu predočiti kakav bi rezultat mogao biti, hoće li nas podravkašice podcijeniti. Moje igračice rade, u uredu, bolnici, druge studiraju, idu u školu.  .

Neće valjda neka od njih i u srijedu navečer?

- Neće, bit će sve na broju, redovne su na treninzima. Najmlađa ima 16 godina, nijedna, naravno, nije profesionalka. I ne, nismo uoči Podravke posebno pojačali ritam treninga.

Je li dolazak najavio vaš brat Vedran?

- Nismo se još čuli, ali hoćemo. Kad nema obaveza u Nexeu, dođe na moje utakmice. 
 

Najčitaniji članci