Sport

Komentari 227

Neće Srbija do Tokija: Talijani u Beogradu uzeli olimpijsku vizu

Neće Srbija do Tokija: Talijani u Beogradu uzeli olimpijsku vizu

Kod Srba je najbolji bilo Danilo Anđušić. Bek šuter je strpao 27 koševa a Vasilije Micić, Boban Marjanović, Miloš Teodosić, Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica odigrali su za zaborav

Svi domaćini kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre ostali su bez Olimpijskih igara. Prvo Hrvatska, potom Litva koju je srušio Dončić, onda Kanada, a posljednji su kratkih rukava ostali naši susjedi Srbi.

Italija je svladala Srbiju 102-95 u Beogradu i kvalificirala se za Tokio. Šokirali su Talijani tako košarkašku publiku diljem Srbije, a i šire. Istina, nije Italija neki košarkaški autsajder, imaju i odlične klubove i odličnu ligu, a i igrače, no većina tih igrača nije niti nastupila!

Najbolji strijelac Talijana bio je Nico Mannion s 24 poena. Mannion je rođen 2001. godine, a iako igra u NBA ligi, minutaža mu baš još uvijek i nije neka što je za očekivati s obzirom na godine.

Drugi najbolji strijelac bio je košarkaš Fenerbahčea Achille Polonara s 22 poena i 12 skokova, a treći krilo Albe Simone Fontecchio s 21 poenom.

Kod Srba je najbolji bilo Danilo Anđušić. Bek šuter koji igra u francuskoj ligi strpao je 27 koševa, 22 je dao talentirani Petrušev, a Vasilije Micić, Boban Marjanović, Miloš Teodosić, Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica odigrali su utakmice - za zaborav.

Priznao je to i sam Bjelica koji je nakon utakmice izjavio:

- Trebam se zapitati ima li smisla da igram za reprezentaciju?! Treba vidjeti kako ćemo dalje. Nije problem biti dio neuspjeha, ali ja očito više ne mogu pomoći ekipi, to nisam napravio večeras - rekao je razočarani Bjelica pa zaključio:

- Igrali smo užasnu košarku, ispričavam se gledateljima.

 

Najčitaniji članci