Sport

Komentari 39

Nastup karijere! Seligman je osvojio srebro na Europskom

Nastup karijere! Seligman je osvojio srebro na Europskom

Za Seligmana je ovo druga medalja s europskih prvenstava u karijeri, prije 10 godina u Lausannei bio je brončani. Ude u finalu nije odradio vježbu kao i u kvalifikacijama, izbacio je jedan težak element

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman (32) osvojio je srebrnu medalju s rezultatom 14,866 na Europskom gimnastičkom prvenstvu u Glasgowu u finalu vježbe na konju s hvataljkama. Filip Ude završio je šesti s rezultatom 14,000.

Seligman je u finalu odradio svoju vježbu bez ijedne veće pogreške te je dobio ocjenu 14,866, a bolji od njega bio je samo mladi 19-godišnji Irac Rhys McClenaghan koji je briljirao i s 15,300 uvjerljivo osvojio zlato. Uz Seligmana srebro je osvojio i Slovenac Sašo Bertoncelj (34), on je imao identičnu početnu ocjenu te je dobio identičnu ocjenu za izvedbu svoje vježbe kao i Seligman.

Za Seligmana je ovo druga medalja s europskih prvenstava u karijeri, prije 10 godina u Lausannei bio je brončani.

Ude u finalu nije odradio vježbu kao i u kvalifikacijama, izbacio je jedan težak element i samim time svoju početnu ocjenu spustio sa 6.1 na 5.5, pa iako nije napravio niti jednu veću pogrešku u izvedbi njegova završna ocjena bila je 14.000 što nije bilo dovoljno za medalju.

Domaći favorit, aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik na konju s hvataljkama Max Whitlock je loše odradio svoju vježbu u finalu te je s 14,000 završio kao sedmi.

Najčitaniji članci