Obavijesti

Sport

Komentari 0

Natjecatelji s četiri kontinenta stižu na makarski polumaraton

Natjecatelji s četiri kontinenta stižu na makarski polumaraton

Čestitke svima koji su donijeli ovako nešto u naš grad, od voditelja Arene obitelji Pašalić koji su napravili jako puno za grad Makarsku, do organizatora, rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović

VIDEO

Zbog konfiguracije staze Makarska half maraton nikad neće biti najbrži, ali nam zato nitko ne može parirati po pitanju ljepote staze i okruženja u kojem se trči. Makarska rivijera je prekrasna, trasa ove godine ide većim dijelom kroz gradove, uz more, maksimalno smo pokušali osiguirati protočnost prometa i vjerujem da ćemo nadmašiti prošlogodišnje prvo izdanje, kazao je Vik Lakić, direktor Makarska half maratona.

Ovo je drugi izdanje utrke, sam događaj koncipiran je kao dvodnevni, subota je rezervirana za najmlađe, za djecu, a nedjelja za polumaraton. Zanimljivo je kako je raspon godina jako velik, najmlađe djete koje trči utrku na 100 metara je 2021. godište dok je najstariji sudionik rođen 1936. godine. 

- Imamo natjecatelje s četiri kontinenta, iz 22 države, većina ih ciljano dolazi u Makarsku zbog utrke, što je još jedana doprinos produžetku turističke sezone i promocije ljepota makarske rivijere.Posebno hvala Makaranima, Tučepljanima, Podgoranima, nije lako zatvoriti cestu, ali izašli su nam u susret, hvala svima koji nam daju podršku. Ovo je druga godina, druga utrka, mi rastemo brže nego što smo planirali. 

U mnoštvu poznatih imena izdvajaju se najbolji hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji Andrej Hladnik, Ante Živković i Kristijan Rubinić, kao i Nataša Šustić u ženskoj konkurenciji. Njima će utrka u Makarskoj biti generalna proba za Svjetsko prvestvo u Ultra maratonu na 50 kilomentra, koje se održava u Indiji za desetak dana. 

- Putujemo u utorak za Indiju, u nedjelju je utrka, putuje šest cura i tri muška i sva trojica će nastupiti na ovom polumaratonu. Čast i zadovoljstvo mi je što sam dio ovog događaja. Prošlogodišnje mi je izdanje ostalo u lijepom sjećanju jer sam pobijedila, nadam se da će ove godine biti jednako lijepo, a za mene će biti posebno jer će ove godine uz mene trčati i sestra blizanka Nikolina – kazala je Nataša Šustić, koja radi puno radno vrijeme kao arhitektica a ima i zanimljivu sportsku karijeru: 

- Počela sam kao košarkašica, sestra blizanka i ja smo krenuli stopama starie sestre Sandre. Bila sam i reprezentativka u mlađim kategorijama ali sam krenula na veslanje, kasnije i na biciklizam, a na koncu, nakon ozljede leđa i na trčanje. Nikolina je trčala prije mene i ja sam joj se priključila... Tek se navikavam na novi ritam, ustajem rano, odradim trening, nakon toga puno radno vrijeme u birou, a onda i još jedna trening, uglavnom na biciklu, 50-60 kilomentara. Odnedavno pomažem i u školi košarke s curicama...

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

- Čestitke svima koji su donijeli ovako nešto u naš grad, od voditelja Arene obitelji Pašalić koji su napravili jako puno za grad Makarsku, do organizatora. Iz pozicije gradonačelnika mogu reći da se mi pokušavamo maknuti iz masovnosti turizma prema održivim oblicima kao što su sport i kultura. Polumaraton koji je lani krenuo je po meni protekao jako dobro, vrlo je važno da se započne kako treba i na tragu toga imamo izvrsne rezultate, poduplavanje broja sudionika. Moja sugestija za treći je da angažiramo i sudionike iz gradova prijatelja, poput Olomouca u Češkoj, oni imaju jako dugu tradiciju i jedna od najboljih polumaratona u Europi. 

Koliko je komplicirano organizirati jedna ovakav događaj posvjedočio je i Matko Pašalić iz SportAP udruge. 

- Ovo je je veliki događaj  na kojem se radilo mjesecima. Zatvaranje jadranske magistrale na nekoiko sati je jako zahtjevno, ali i najbolja potvrda koliko je ovo veliki događaj u kojima je uključeno stotine volontera, vatrogasci, moto klub, Društva prijatelja Hajduka, Crveni križ, Gorska služba spašavanja, policija, Hitna pomoć... svi su uključeni i hvala im na tome, kao i gradu i gradonačelniku, načelnicima susjednih opićina, turističkih zajednica... - zaključio je Pašalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"