Obavijesti

Sport

Komentari 208

Navijači AEK-a potukli se ispred suda pa vikali Boysima: Nacisti, ubojice, nema za vas milosti!

Navijači AEK-a potukli se ispred suda pa vikali Boysima: Nacisti, ubojice, nema za vas milosti!

Velika gužva nastala je pred sudom nakon što je policija autobusom dovela skupinu Boysa na saslušanje. Svi su majicama prekrili lice, a okupljena masa ih je vrijeđala

VIDEO

Naelektrizirana je atmosfera i veliki strah vlada na ulicama Atene nakon tragedije. Grčka javnost traži pravdu za ubojstvo navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, a u tijeku je saslušanje dijela navijača Dinama koji su privedeni nakon masovne tučnjave u ponedjeljak. Privedene su 104 osobe, a od toga 98 hrvatskih državljana. 

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači AEK-a ispred suda 

Pokretanje videa...

Navijači AEK-a su se okupili ispred suda. Došla je interventna policija 00:26

Velika gužva nastala je pred sudom nakon što je policija autobusom dovela skupinu Boysa na saslušanje. Svi su majicama prekrili lice, a pred sudom su ih dočekali navijači AEK-a koji su ih vrijeđali.

- Nema milosti, nema za njih milosti. Nacisti, ubojice, nema za njih milosti - uzvikivali su navijači grčkog nogometnog kluba AEK, koji su se okupili ispred suda u Ateni.

U jednom trenutku došlo je do naguravanja među okupljenom masom pa i tučnjave. Nekoliko mladića fizički je napalo starijeg čovjeka. Poletjeli su boce i kamenja prema policiji koja je blokirala Atenu zbog dolaska Boysa. Blokirali su sve prilaze sudu upravo zbog straha od napada navijača AEK-a. 

Kako pišu grčki mediji, glavni osumnjičeni za ubojstvo Katsourisa su jedan Hrvat, državljanin Albanije te trojica Grka. Kod njih su, navodno, tijekom uhićenja kod stadiona AEK-a pronađeni noževi s tragovima krvi. Uhićeni Grci od ranije su poznati policiji s podebljim dosjeom, a jedan od njih, koji je iz zatvora izašao prije pola godine, još uvijek je u bijegu. 

Svi su optuženi za 4 kaznena djela i 7 prekršaja. Policija pregledava mobitele, snimke nadzornih kamere, ali još nije identificiran navijač te oružje kojim je ubijen 29-godišnjak.

Prva skupina uhićenih navijača dovedena pred istražitelje na sud u Ateni

Uz to, procjenjuje se da je još oko 20-tak hrvatskih državljana koji su sudjelovali u tučnjavi u Grčkoj. Naknadno je uhićeno njih šestoro koji su htjeli brodom u Italiju, jedan na autobusnoj stanici na putu za Albaniju, a nekoliko u busu s Panatinaikosovim navijačima. Ukupno je uhićeno 104 osobe.

Sud u Solunu je nedavno sudio dvanaestorici navijača PAOK-a zbog ubojstva Alkisa Kampanosa, pristalice Arisa. Sedmorica su dobila doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva iz nehata, dok su petorica osuđena na po 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za učestvovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina robije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi