Obavijesti

Sport

Komentari 39

Navijači dočekali svoje heroje: 'Jedno je zajamčeno. Predati se nikome nećemo, mi smo Rijeka'

Navijači dočekali svoje heroje: 'Jedno je zajamčeno. Predati se nikome nećemo, mi smo Rijeka'
8

Ždrijeb skupina Europske lige Rijeci je donio Serie A, Primeru i Eredivisie. Napoli, Real Sociedad i Alkmaar. Rožman to vidi ovako: Ako si u društvu s takvima, a to onda valjda znači da si bitan!

VIDEO

Pobjeda 1-0 kod Kopenhagena i plasman u skupine Europsku lige, slavlje u Danskoj, let nazad na Kvarner, navijački doček bez izlaska igrača iz autobusa (korona-distanca), ždrijeb skupina i... Napoli, Real Sociedad i Alkmaar!

POGLEDAJTE VIDEO: Kad 'Miško' povede feštu

Pokretanje videa...

Riječko slavlje u Kopenhagenu 01:04

Riječkih 18 sati za pamćenje, a - najbolje tek dolazi. Još najmanje šest utakmica u Europi (četvrti put u manje od osam godina Miškovićeve ere), Insigne, Mertens, Milik, Koulibaly i David Silva na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže presidente 'Zapravo skupina Lige prvaka, ta tri kluba zajedno imaju momčadi cca. milijardu eura skuplje od naše, a mi idemo - na drugo mjesto'.

Skupilo se, 500-tinjak metara ispod stadiona, nekih 300 navijača. Staro i mlado, studenti i pomorci... Oni koji mogu po pljusku krenuti dočekati svoje, kako je Armada najavila, 'ratnike iz Kopenhagena'.

Doček nogometaša Rijeke nakon plasmana u grupnu fazu Europske lige

Nisu smjeli izaći iz autobusa, ni vrata se nisu smjela otvoriti, ali Riječani su zapalili baklje, ispalili pokoju raketu i bacili nekoliko 'dimnih' uz 10-ak minuta skandiranja Rožmanu i njegovim fajterima u čast.

Franko je ustao i 'legao' na vozačko staklo, da ih bolje vidi i da ga barem koliko-toliko oni koji su zbog njega i momčadi kojoj je kapetan došli na doček. Kapetanov osmijeh i skandiranje zajedno s oduševljenim navijačima.

Stat će i pandemija, slavit će se opet zajedno, na stadionu i na punom Korzu sa tisućama ljudi na ulicama u rijeci sreće.

Mišković: Kao da igramo Ligu prvaka! Odlično za Hrvatsku...
Mišković: Kao da igramo Ligu prvaka! Odlično za Hrvatsku...

Simon Rožman... Šaka čvrsto stisnuta u zraku. Ponos. On je bio najbolji riječki igrač na Parkenu, on je u pripremi utakmice svoju momčad uvjerio da kao autsajder može srušiti favorita i objasnio im, naučio ih na koji se način to može učiniti.

Rožman je razbio 15 puta iskusnijeg Solbakkena. Kopenhagen je doveo reprezentativca na desni bok, a Rožman igrao bez najboljeg strijelca Prve HNL - Čolaka koji je prije europskih utakmica prodan u PAOK, bez svog najboljeg igrača prošle sezone - ozlijeđenog Halilovića, bez jedinih napadačkih alternacija - ozlijeđenih Murića, Yatekea i Ristovskog...

Dvadesetogodišnjak Štefulj radio je što je htio s danskim reprezentativcem Ankersenom, dvadesetogodišnjak Kulenović koji je prije 10 dana došao u momčad igrao je u najmanju ruku jednako dobro i fajterski kao Čolak, dvadesetogodišnjak Smolčić u srcu obrane igrao je kao mu je to 50. utakmica u Europi, 22-godišnjak Nevistić branio je kao teški vratarski rutiner, 21-godišnjak Čerin istrčao je mali maraton na Parkenu, 23-godišnjak Lončar radio isto to i... Niti u jednom trenutku se nije izgubilo glavu.

Rijeka je i igrala i borila se. Rijeka je karakterom bila preslika svog predsjednika i djelo svog 37-godišnjeg trenera.

Što s Napolijem koji je godinama vrh Serie A, što sa Sociedadom čijom igrom dirigira doktor nogometa David Silva i koji u Primeri svaki vikend igra utakmicu protiv momčadi koji su minimalno Dinamove snage, što s Alkmaarom koji je bio na korak do Lige prvaka?

Uživati u nagradi koju su sami sebi priuštili, guštati u toj borbi i pretrčanim kilometrima, u sučeljavanju s klubovima čiji budžeti premašuju Rijekin toliko da je to 'vulgarno' za uspoređivati.

I prije Kopenhagena Rožman je rekao 'Mene moji igrači više ne mogu razočarati, mogu me samo oduševiti'. I prije Kopenhagena napisali smo kako se Danci već vide u EL skupini, ali na Rujevici jedan trener radoholik sa svojim klincima rinta k'o lud da udari temelje senzacije.

Svašta se može dogoditi u toj skupini. Od teških poraza u skupljanju euro-iskustva do novog senzacionalnog slavlja. Rušila je Rijeka Milan, Stuttgart i Feyenoord. Sad neka stvarno ide na to drugo mjesto kako kaže 'ludi' Mišković ('Kad poletim žena me vrati nazad na zemlju') jer - Rijeka više ne može razočarati.

- Ako si zajedno sa takvima kao što su Napoli, Real Sociedad i Alkmaar: znači da si bitan! - komentirao je Simon Rožman.

Svaka čast, Rijeko! Rožmanovi fajteri jači i od Kopenhagena i od grčeva: Krepat ma ne molat
Svaka čast, Rijeko! Rožmanovi fajteri jači i od Kopenhagena i od grčeva: Krepat ma ne molat

- Mi smo uspjeh već napravili. Neću odmah sada u minuciozna raščlanjivanja protivnika, čeka me trening. Ali svima je jasno da su to klubovi sa golemim europskim iskustvom, proračunima od milijuna i milijuna eura, sa fantastičnim igračima... Sve njih ćemo mi dobro izanalizirati da bi im se na pravi način suprotstavili, a meni je neopisivo drago zbog naših ljudi, naših navijača i svih u klubu, da smo im donijeli tri sjajne utakmice na Rujevicu. Svjetske će zvijezde doći u Rijeku.

Onda je dodao:

- Jedno ja zajamčeno: predati se nikome unaprijed nećemo. Mi smo Rijeka!

Ždrijebom se nije opterećivao.

- Ma mislio sam samo kako bilo okay da dobijemo atraktivne protivnike, a da nas sreća pomazi s gostovanjima, da ne moramo na neka duga i daleka gostovanja. I dobili smo Italiju, Španjolsku i Nizozemsku, sve top-destinacije, hramove nogometa.

Dakle: šanse za nove senzacije su samo teoretske?

- Slušajte, nismo nerealni, ali ne pada nam na kraj pameti samo sudjelovati. Neću prognozirati konačni plasman i koliko će tko osvojiti bodova. Ali ovo ću vam reći: bit ćemo spremni za svaku utakmicu i pokušat ćemo dobiti svaku od tih šest utakmica - najavio je trener koji polako postaje: trenersko ime s težinom.

Rijeka je dočekala svoje junake
Rijeka je dočekala svoje junake

Vrh HNL-a je obveza, Europa je čista nagrada, užitak i šansa da se napravi nova senzacija pa u EL-izlogu tko zna koliko podigne cijena svakome u svlačionici.

Nakon puta i dočeka Rožman je ekipu poveo na travnjak kampa na Rujevici. Trening. U nedjelju stiže Belupo, daleko najvažniji (jer je prvi sljedeći) protivnik!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova