Obavijesti

Sport

Komentari 137

Navijači ga vole, bio i kapetan, odbio šeike i ovo mu je hvala?!

Navijači ga vole, bio i kapetan, odbio šeike i ovo mu je hvala?!
1

Nevjerojatan je način na koji se Juve 'zahvalio' našem ratniku. Za sve što je posljednje četiri sezone napravio za 'staru damu' dobio je mjesto na tribini u Ligi prvaka. No, Mandžo se odlučio vratiti kao i svaki put do sada

VIDEO

Mario Mandžukić definitivno nije prijavljen za nastup u Ligi prvaka ove sezone, koju će Juventus pod vodstvom Maurizija Sarrija konačno pokušati osvojiti. Zvuči smiješno na prvu, bome i na drugu, ali činjenice govore za sebe: Mandžo zaista neće nastupati na najvećoj europskoj klupskoj nogometnoj pozornici.

Pokretanje videa...

00:14

Nevjerojatan je način na koji se Juve 'zahvalio' našem ratniku. Za sve što je posljednje četiri sezone napravio za 'staru damu' i zbog svega što je postao Juventusovoj publici. Ikona navijača, dokapetan i čovjek kojeg ni Cristiano Ronaldo nije uspio izgurati iz početnog sastava već je na uštrb Paula Dybale, koji je završio na klupi, s njime stvorio sjajan napadački tandem. Mandžonaldo!

Potvrđeno je: Mandžo nije na popisu Juvea za Ligu prvaka!
Potvrđeno je: Mandžo nije na popisu Juvea za Ligu prvaka!
Serie A - Juventus v Lazio

Za nogometaša kojem je Liga prvaka u krvi i koji je radio nevjerojatne stvari na najvećoj razini mora biti mjesta barem u zapisniku, no Juventus je na ovaj surovi način Mandži odlučio vratiti za neposlušnost.

Naime, otkad je Maurizio Sarri stigao u Torino, Mandžo nije dobio ni sekunde na terenu. Nema tu velike filozofije, on jednostavno nije tip napadača kojeg Sarri preferira u svojoj nogometnoj politici. Tvrd i konzervativan kakav je, imajući u vidu da je u Napoliju koristio svega 14, 15 igrača i da je u njegov 'krug povjerenja' zaista teško upasti, talijanski strateg odmah je Mandži poručio da potraži novi klub.

Juventus v Napoli - Serie A - Allianz Stadium

I tu je došlo do raskola. Tu je puknula ljubav, tu se zaoštrio odnos... Juve je, bez obzira na sve, htio prodati Mandžu, no bivši hrvatski reprezentativac odbio je sve ponude koje su stizale proteklog ljeta. Htio je pod svaku cijenu ostati u klubu u kojem je postao ikona.

To i jest, u to nema sumnje. Kada najzagriženiji 'tifosi' Juventusa tebi u čast, i to na utakmici protiv Barcelone u Ligi prvaka, razviju transparent preko cijele tribine, e onda sigurno pripadaš odabranom društvu. Posljednji kojem je Drughi na Curvi Sud razvio transparent takvog značaja bio je Gianluigi Buffon. A prije njega Alessandro del Piero...

Uz sve to, Mandžo je u nekim utakmicama predvodio Juveov napad s kapetanskom trakom oko ruke, a sva naklonost navijača koju je stekao došla je samo i jedino zbog nastupa na travnjaku. Nije pompozan na društvenim mrežama, ne živi turbulentan život i jedino je svojim ratničkim zalaganjem na terenu, pokojom humanitarnom akcijom i jedinstvenim smislom za humor stekao njihovo poštovanje.

Nije htio pobjeći u Kinu, arapski novac nije ga zanimao i po tko zna koji put u karijeri ostao je dokazati se i izboriti svoje mjesto.

I tu je Maurizio Sarri napravio pogrešku. Tvrd i konzervativan kakav je, ovog puta morao je napraviti iznimku i igraču s renomeom poput Mandžina pružiti pravu priliku. Možda nema tehniku kao Ronaldo ili udarac kao Pjanić, ali ima srce kao sva jedanaestorica na terenu zajedno i povrh svega - uvijek je tu u ključnim trenucima.

Serie A - Juventus v Atalanta

Koliko je samo ključnih golova zabio, golova na najvišoj razini svjetskog nogometa... Od onoga za Bayern u finalu Lige prvaka i onih famoznih škarica protiv Reala pa do gola u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske. Mandžo je uvijek tu i potreban mu je samo jedan mali trenutak da zasja.

Gdje god je došao izborio je svoje mjesto pod suncem i ušao u prvi sastav. Osjetio je to Mario Gomez na svojoj koži kad je stigao u Bayern, osjetio je to i Gonzalo Higuain u Juventusu. Pa i Dybala.

FC Bayern Munich vs. Borussia Dortmund

Čak i u epizodi u Atletico Madridu ostavio je trag i uz Antoine Griezmanna odigrao većinu susreta sezone.

Iako Juve ima plan prodati Mandžukića na zimu i riješiti se njegove plaće od pet milijuna eura te jednog Hrvata zamijeniti drugim (Ivan Rakitić), nekako je lakše povjerovati da će Mandžo po tko zna koji put opet izboriti svoje mjesto. Jer to je njegov način oduvijek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida