Obavijesti

Sport

Komentari 14

Navijači PAOK-a upali na TV i tjerali spikera da čita proglas

Navijači PAOK-a upali na TV i tjerali spikera da čita proglas
1

Četrdesetak huligana nogometnog kluba PAOK iz Soluna upalo je u zgradu televizije ERT 3, ušli su u studio dok je program išao uživo i silom natjerali spikera da pročita njihov proglas

VIDEO

Kad nisu dugovi, onda su navijači. U Grčkoj nikad nije dosadno, a najnoviji skandal napravili su navijači PAOK-a. Naime, klub iz Soluna na naslov prvaka čeka od 1985. godine. Ove godine igraju zaista dobro i do ovog vikenda bili su vodeća momčad prvenstva. Kiksom protiv Atromitosa prvi je AEK s 54 boda, drugi Olympiacos s 50, a treći PAOK s 49. No PAOK-u su oduzeli tri boda zbog neodigrane utakmice protiv Olympiacosa i to je razjarilo huligane.

Uoči te utakmice gostujući trener Oscar Garcia pogođen je rolom WC papira u lice zbog čega, tako barem tvrdi, nije mogao voditi utakmicu. Sudac je svirao kraj utakmice prije no što je i počela i tu su krenuli protesti PAOK-a.

Savez im je oduzeo tri boda i morali su platiti 30.000 eura. Također, sljedeće dvije utakmice u Solunu moraju igrati pred praznim tribinama, a jedna, koja se igra ovaj vikend, je protiv lidera i glavnog konkurenta za titulu AEK-a. 

Revoltirani, pokrenli su niz akcija da se odluka poništi, a jedna od tih je i ova najnovija. Upad u studio televizije bio je, kako kažu, samo jedan od načina borbe kojom ukazuju na nepravdu.

Tvrde da je Garcia iscenirao ozljedu iako, s druge strane, postoje foto dokazi o ozljedama, kao i potvrda liječnika. Garcia je proveo noć u bolnici, a liječnici su dijagnosticirali vrtoglavicu, bol u vratu i mučninu. Iako, ruku na srce, mogao je Garcia i malo preuveličati posljedice kako bi Olympiacos dobio bodove u derbiju.

Najvažniji 'igrač' u Grčkoj ima četiri noge i zove se zeleni stol
Najvažniji 'igrač' u Grčkoj ima četiri noge i zove se zeleni stol

I tako je 40-ak huligana odlučilo upasti u zgradu televizije ERT 3, ušli su u studio dok je išao program uživo i silom natjerali spikera da pročita njihov proglas. Zaštitari na televiziji nisu se usudili reagirati, bojeći se da ne bi dobili po glavi, a nakon što je prestravljeni spiker pročitao proglas, navijači su se udaljili iz zgrade. Nitko nije ozlijeđen. 

Spikeru nije preostalo drugo nego da prekine program i u ruke primi proglas hiuligana PAOK-a. Program se prekinuo, a huligani nisu došli pred kamere, već su mu gurnuli papir koji je ovaj morao preuzeti i pročitati.

- Žao nam je, ali morat ćemo prekinuti redovni program jer su u zgradu upali navijači PAOK-a i traže da se njihov proglas pročita javno - rekao je spiker i krenuo čitati.

Sve je trajalo pet minuta. U proglasu se, između ostalog, spominje da je oduzimanje bodova PAOK-u "najveći sportski skandal svih vremena" i da se "Grčka mora sramiti ovakvog suđenja u korist Olympiacosa"... 

- To što su napravili nema veze s demokracijom. Oni se bore za pravednost, a došli su na TV i prekinuli program. To nema veze sa sportom - rekli su s ERT televizije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao