Obavijesti

Sport

Komentari 9

Navijači Porta bojkotirali su utakmicu zbog krađe Torcide. Oglasio se i portugalski klub

Navijači Porta bojkotirali su utakmicu zbog krađe Torcide. Oglasio se i portugalski klub

Vijesti o nestanku transparenata Colectiva i Super Dragõesa, doniranih prilikom otvaranja klupskog muzeja 2013. godine, možemo samo svrstati u sramotne, objavili su ultrasi Porta

VIDEO

Torcida je tijekom utakmice Hajduka i Lokomotive razvila nepoznati transparent na sjevernoj tribini. Okrenuli su ga naopako pa ga zatim zapalili, a iznad je stajao natpis 'pozdrav vulkanizerima'.

Izazvalo je to veliki interes u javnosti jer nitko nije znao čiji je transparent, a samo pola sata kasnije navijači Porta objavili su video istog transparenta iz klupskog muzeja i optužili članove Torcide da su ga ukrali. U navijačkom svijetu krađa transparenta predstavlja trofej, a ovaj potez navijača Hajduka razljutio je ultrase Porta.

Split: Hajduk i Lokomotiva sastali se u 27. kolu Prve HNL

I Porto se oglasio o krađi

Njihov klub je u subotu navečer pobijedio Vizelu u prvenstvenoj utakmici, a najžešći navijači Porta bojkotirali su utakmicu! Bijesni su na klub što je dozvolio Torcidi da neometano ukrade transparente iz muzeja, a posebno ih boli što ih nitko iz kluba nije obavijestio o tome. Za to su doznali tek kada su vidjeli fotografije svog transparenta s Poljuda. 

- Vijesti o nestanku transparenata Colectiva i Super Dragõesa, doniranih prilikom otvaranja klupskog muzeja 2013. godine, možemo samo svrstati u sramotne. Ovaj čin demonstrira karakter počinitelja zločina. Bez imena i imena bez časti! Također, ostavljamo i opomenu za djelovanje kluba u ovom procesu, posebice ravnatelja muzeja i osiguranja našeg kluba - napisali su iz Colectivo Ultras 95, jedne od najpoznatijih frakcija navijačke skupine Porta. 

O svemu se oglasio i slavni portugalski klub.

- FC Porto je solidaran sa Super Dragões i Colectivo Ultras 95. Transparenti koje su dvojica navijača donirala muzeju FC Porto ukradeni su tijekom pljačke koja se dogodila 4. ožujka. Klub je podnio prijavu vlastima, a osumnjičeni su identificirani putem snimki videonadzora. FC Porto čeka rezultate istrage u očekivanju da će odgovorni za ovaj zločin biti kažnjeni.

Sumnja se kako su pripadnici Torcide ukrali transparent početkom ožujka u derbiju Porta i Benfice (5-0) s čijim navijačima, No Name Boysima, su u prijateljskim odnosima. Motiv za ovakvo što vrlo vjerojatno leži u događaju iz kolovoza 2022. godine kada je Hajduk gostovao kod Vitorije Guimaraes u Konferencijskoj ligi. Dok se utakmica igrala, navijači Porta su na obližnjem parkingu razbili prozore na automobilima od pripadnika Torcide i ukrali im osobne stvari. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku