Obavijesti

Sport

Komentari 231

'Navijači, stižu pojačanja! Imat ćemo jaku i atraktivnu Rijeku'

'Navijači, stižu pojačanja! Imat ćemo jaku i atraktivnu Rijeku'
4

Najveći igrački deficit, onaj u napadu, riješit ćemo u naredna 2-3 dana i tu ćemo već imati kvalitetnu momčadi za sezonu koja je pred nama, a onda dorađivati stvari do kraja prijelaznog roka, kaže Palikuća

VIDEO

Rijeka je istekom prošle sezone ostala bez četiri jaka napadačka imena. Od standardnih ostao je samo Robert Murić, a otišli su Andrijašević, Drmić, Menalo i Kulenović. Dovedeni su Ganci Prince Ampem i Issah Abass te mladi Kosovar Bernard Karrica, a s posudbi vraćeni Denis Bušnja i Milan Ristovski.

Navijači čekaju zvučnija, provjerena imena i... Neće morati dugo čekati. Generalni klupski menadžer za sport, Robert Palikuća (43), naslijedio je Ivana Mancea. Čovjek valjda radi i kad spava, a prvi zvučniji efekti tog rada očekuju se tijekom vikenda, najkasnije u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

- Najveću brigu ćemo riješiti u sljedećih par dana. Da, govorim o 'devetkama', klasičnim napadačima. Već je povratak Ristovskog olakšanje za trenera. Ristovski ima zalet više sa tim nastupom na Euru. Abass je polivalentan, može igrati na svim pozicijama naprijed. Želimo raznovrsne napadače pa da trener ima širinu izbora i taktičkih opcija - priča Palikuća za 24sata u ugodnoj svježini predivne Kranjske Gore.

Navijači sanjaju jaka imena, ona čija prezimena znače da su - sigurna i trenutačna pojačanja.

- Jedan je dogovoren. Trebao bi doći u nedjelju-ponedjeljak. A kod drugog smo u završnoj fazi, ovaj vikend bi trebao doći. Mislim da ćemo najveći igrački deficit srediti u sljedeća 2-3 dana i tu bi već imali kvaliteta momčadi za sezonu koja je pred nama.

Palikući, naravno, na pamet ne pada javno istrčavati s imenima, ali javna je tajna kako je jedna od te dvije 'devetke' sjajni napadač iz Varaždina, Kolumbijac Jorge Obregon.

A, uz Obregona, Rijeka i Palikuća na korak su do angažmana jednog još daleko jačeg i poznatijeg središnjeg napadača čiji će potpis izazvati oduševljenje nogometnog Kvarnera; već ovog vikenda, a najkasnije u ponedjeljak.

Naravno, nogomet nisu samo 'devetke'. Rijeci nasušno treba kvalitetnija igra u defenzivi.

- Sigurno je da radimo i na ojačavanju obrane, ali na tome se i konkretno na travnjaku radi od prvog dana priprema jer kada govorimo o obrambenom segmentu igre nikako ne mislimo samo na stopere i bekove nego igru prema nazad cijele momčadi. I na tome trener Goran Tomić intenzivno radi, a na meni i na upravi je da mu osiguramo pojačanja. I to ćemo i napraviti.

Palikuća je želio istaknuti dvije stvari:

- Prijelazni rok je službeno počeo tek jučer (1. srpnja, nap.a.) i trajat će do kraja kolovoza. Rijeka nije ni u kakvoj frci i panici da dovodi igrače na vrat-na nos. Mi već sad imamo mladu i kvalitetnu momčad, a još ćemo ju i istinski ojačati. Prvo podvlačenje crte je za tjedan dana tj. po okončanju ovih priprema u Sloveniji, onda ćemo sljedeći 'check-point' imati kad počne sezona, a onda nam ostaje još punih šest tjedana za eventualne korekcije. Drugo: ama baš svi ovi mladi dečki koje smo vratili s posudbi dobit će šansu kod Tomića. I već ju dobivaju na pripremnim utakmicama. Zato i nemamo panike u popunjavaju ekipe. Neke Tomić sad prvi put ima na pripremama, svi su kombinaciji i na terenu se mogu izboriti za svoje mjesto u Rijeci.

Robert Palikuća novi je sportski direktor Rijeke

Izlazni transferi?

- Realno je da će se ponešto dogoditi i na tom planu, prvenstveno u veznom redu, ali kad se dogodi: reagirat ćemo i dovesti više nego dostojne zamjene. Inače, baš se po potencijalnim izlaznim transferima vidi koliko je sada sve sporo na nogometnom tržištu, daleko od one dinamike kakve je bila prije 2-3 godine. Pandemija je sve okrenula naglavačke, ali... Rijeka ne gubi živce. Znamo što želimo i to ćemo ostvariti.

Generalni menadžer je pun energije i optimizma:

- Naši će navijači gledati jaku Rijeku koja igra pravi, atraktivni nogomet. Svi mi u klubu jedva čekamo, sanjamo povratak onoj predivnoj emociji i zajedničkoj energiji momčadi i naše sjajne publike na punoj Rujevici. To je dobro poznata, silna snaga Rijeke. Ne možemo dočekati taj dan da zajedno krenemo prema uspjesima uz navijački huk na našem stadionu.

1. FC Nuremberg - Holstein Kiel

Na Kvarneru ste više od tri tjedna. Prvi dojmovi o klubu i gradu?

- Fantastični. Vrhunski profesionalizam, a istodobno i jedno svojevrsno obiteljsko ozračje u klubu. Svi su uvijek dostupni, svi su stalno sa zasukanim rukavima i svi smo usmjereni prema istom cilju. Znao sam kakva je Rijeka zato sam u sekundi i odlučio doći u ovaj klub. Kažem, navijači ne brinite. U klubu se radi bez prestanka da se svi možemo radovati kada nova sezona napokon krene! - rekao nam je Robert Palikuća.

Inače, Rijeka je dobila još jedno pojačanje, ali ne u igračkom nego sportsko-administrativnom dijelu. Zajedno s Palikućom će raditi te od velikog Srećka Juričića i Roberta Palikuće posao učiti - Antonini Čulina (29).

Bivši nogometaš Rijeke i dalje izgleda kao da bi bez problema mogao staviti bijelu 'desetku' na leđa, ali odlučio je prekinuti karijeru i uhvatiti se drugog posla, a počinje kao: asistent u sportskoj administraciji HNK Rijeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub