Sport

Komentari 41

Navijači Uniteda opet htjeli odgoditi susret: Ispustili su gume na Liverpoolovom busu

Navijači Uniteda opet htjeli odgoditi susret: Ispustili su gume na Liverpoolovom busu

Liverpool je u odgođenom susretu 34. kola Premier lige pobijedio Manchester United 4-2, ali uoči utakmice opet su navijači United bili u centru pozornosti. Prosvjedovali su ispred stadiona te opet htjeli odgoditi utakmicu

Prije 11 dana navijači Manchester Uniteda prosvjedovali su protiv vlasnika Uniteda obitelji Glazer uoči utakmice protiv Liverpoola, no sve se uskoro pretvorilo u divljačke nerede. 

Napravili su pravi kaos na Old Traffordu, nekoliko stotina navijača uletjelo je na travnjak, a huligani su razbijali sve što im je došlo pod ruku te ozlijedili nekoliko policajaca. Premier liga nije imala previše izbora, utakmicu je odgodila i prebacila za 13. svibanj.

Liverpool je u odgođenom susretu 34. kola Premier lige pobijedio Manchetser United 4-2, a navijači United su uoči susreta opet radili sve samo da se utakmica ne odigra.

 Organizatori su ovaj put bili pametniji pa su brojne policijske snage okupirale Old Trafford nekoliko sati prije utakmice kako se ne bi ponovile scene otprije desetak dana, no nije moglo proći bez problema. I ovaj put su navijači Uniteda stigli ispred stadiona te prosvjeduju protiv obitelji Glazer tražeći njihov odlazak, a uz to su blokirali Liverpoolov autobus koji je vozio prema stadionu te mu ispustili gume, pišu engleski mediji.

Nekoliko automobila se parkiralo ispred autobusa te mu blokiralo put. Nakon nekog vremena se pojavila i policija koja je raščistila sve te je autobus mogao nastaviti svoj put prema stadionu. No, navijači su se ovaj put preračunali jer je taj autobus je navodno bio prazan, pišu Englezi, a igrači Liverpoola su do Old Trafforda došli s drugim autobusom uz policijsku pratnju.

Premier League - Manchester United v Liverpool

Inače, zbog predostrožnosti i straha od novih nereda na ulicama, igrači Uniteda su na stadion došli čak šest sati uoči početka utakmice, a nešto kasnije su stigli i gosti iz Liverpoola.

Premier League - Manchester United v Liverpool

Unatoč jakim policijskim snagama, više stotina navijača svejedno je došlo ispred Old Trafforda gdje opet prosvjeduju protiv vlasnika kluba. I ovaj put su prijetili, ali stotinjak policajaca osiguravalo je da ovaj put ne dođe do nereda.

Američka obitelj Glazer je vlasnik 'crvenih vragova' od 2003. godine kada je njihov otac, Malcom Glazer kupio engleskog velikana. Njihovo bogatstvo procjenjuje se na 3,8 milijardi eura. 

Premier League - Manchester United v Liverpool

Navijači su već godinama protiv vlasnika kluba jer, kako smatraju, United koriste samo za vlastitu dobit i nije ih briga ni za navijače ni za klub. Superliga, čiji je United bio jedan od osnivača, je samo bila kap koja je prelila čašu nezadovoljstva pa se sve prelilo u prosvjede.

Najčitaniji članci