Obavijesti

Sport

Komentari 12

Huligani upali u restoran i htjeli prebiti Albanca, kasnije digli poruku: 'Lazio je fašistički klub'

Huligani upali u restoran i htjeli prebiti Albanca, kasnije digli poruku: 'Lazio je fašistički klub'

Lazijevi ultrasi prvo su htjeli upasti u restoran i fizički se obračunati s albanskim nogometašem, a kasnije su na jednom rimskom mostu digli transparent: "Hysaj je crv, Lazio je fašistički klub"

U talijanskom nogometu je običaj kada se nogometaš pridruži novom klubu, da otpjeva neku pjesmu suigračima. Albanac Elseid Hysaj, koji je stigao u Lazio iz Napolija, očito ne upućen u priču oko svog novog kluba, potpuno je pogriješio s pjesmom.

On je, naime, zapjevao "Bella Ciao", koju je za vrijeme Drugog svjetskog rata prisvojio talijanski antifašistički pokret, a kao što svi znaju (osim Hysaja...) navijači Lazija su u svijetu poznati kao istaknuti fašisti.

Vrijeđanje albanskog reprezentativca na društvenim mrežama još nije stalo, a sada su otišli i korak dalje. Naime, huligani su došli do restorana u kojem je bila cijela momčad Lazija i htjeli se fizički obračunati s Hysajem, a situaciju je morao smirivati novi trener Maurizio Sarri.

Kasnije su objesili transparent na jednom rimskom mostu. "Hysaj je crv, Lazio je fašistički klub".

Zanimljivo, i ostali nogometaši pjevali su istu pjesmu koju je poveo Albanac, ali njima nisu zamjerili.

Podsjetimo, ozloglašena frakcija navijača Lazija "Irriducibili" (hrv. Neslomljivi) svojevremeno je dizala poruke podrške kriminalcu i četničkom zločincu Željku Ražnatoviću Arkanu: "U čast tigru Arkanu". Prošle godine grupa je objavila da se rasformirala.

Vrijedi spomenuti da je u veljači ove godine Lazio potpisao praunuka Benita "Ducea" Mussolinija, Romana Floriana Mussolinija