Obavijesti

Sport

Komentari 140

Navijači: Tukli su maloljetnike! Policija: Gađali su kamenjem

Navijači: Tukli su maloljetnike! Policija: Gađali su kamenjem
1

Sukob policije s navijačima nastavio se i izvan dvorane. Kako navodi Facebook stranica "KK Zadar Fans" policija je pendrekom tukla i cipelarila maloljetnika, a na fotografiji se jasno vidi da je na tribini bilo i djece

VIDEO

KK Zadar sinoć je u sklopu 21. kola Premijer lige u Jazinama ugostio Škrljevo. Ono što je trebao biti veličanstveni povratak u legendarnu zadarsku dvoranu nakon 11 godina, pretvorio se u divljački horor sukoba navijača i policije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Utakmica je prekinuta nakon što su na tribinama upaljene baklje i zasut je teren papirima, čime je bila onemogućena igra. Policija je morala intervenirati pa je prisilno ispraznila istočnu tribinu. Prekid je trajao pola sata nakon čega je utakmica nastavljena te je Zadar stigao do pobjede 86-75.

No, nažalost sukob policije s navijačima nastavio se i izvan dvorane. Kako navodi Facebook stranica "KK Zadar Fans", policija je pendrekom tukla i cipelarila maloljetnika.

- U prvom videu možete vidjeti kako dvojica policajaca pendrekom tuku i cipelare maloljetnu osobu koja bespomoćno leži na podu. U drugom videu možete vidjeti policajca koji hoda uz maloljetnu osobu i u jednom trenutku mu prilazi s leđa i pendrekom ga udara po glavi. Dodajmo kako je u drugom videu policajac ženskoj osobi koja je snimala video rekao, citiramo: 'esan ti reka da makneš taj mobitel', potom ju je uhvatio za ruku i gurnuo mobitel iz ruke - stoji u objavi na Facebooku.

KK Zadar Fans objavio je i fotografije koje ne možemo prenijeti zbog zaštite maloljetnika, a na kojima se vidi da su među navijačima na tribini u Jazinama bila i djeca.

Policija se oglasila priopćenjem u kojem, među ostalim, navodi:

"U dvorani je došlo do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac prekinuo utakmicu, a zajedničkog odlukom delegata, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora, odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za to. Pa su policijski službenici postupali prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i ispraznili istočnu tribinu. Došlo je do pružanja aktivnog otpora pa su policijski službenici upotrebili sredstva prema skupini između 130 i 150 osoba. Na vanjskom dijelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske su službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, a oštećen je službeni motocikl. Na kriminalističko istraživanje privedene su tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao