Obavijesti

Sport

Komentari 82

Navijački rat u Temišvaru: Neredi preselili na stadion!

Navijački rat u Temišvaru: Neredi preselili na stadion!
10

Policija je privela više stotina navijača Dinama. U neredima u gradu proliveno je puno krvi, a okršaji sa svim i svakim nastavljeni su i na tribinama

VIDEO

Krvave glave, razderana odjeća i stotine policajaca, tako je u popodnevnim satima izgledao Temišvar. Navijačke tučnjave najavljivale su se posljednjih dana, govorilo se i da će Srbi doći na dogovoreni sukob. Osim onog napada bocama i pepeljarama na Zdravka Mamića, dan je prolazio relativno mirno sve do poslijepodnevnih sati. A onda su tučnjave zaredale po cijelom gradu, nisu se navijači tukli samo na jednom mjestu.
- Zabilježili smo nekoliko navijačkih sukoba, ali ne možemo vam još reći detalje - kazao je predstavnik policije u Temišvaru.
Informacije koje dolaze iz Rumunjske govore kako su sukobe započeli Bad Blue Boysi, koji su napali rumunjske navijače na Trgu jedinstva. Neki rumunjski mediji pišu i kako je zapravo bilo obrnuto, da su Rumunji napali zagrebačke navijače. Osim s Rumunjima, BBB-ovci su se tukli i sa Srbima, neki tvrde čak i s udruženim Grobarima i Delijama. Srbi su provocirali brojčano nadmoćne BBB-ovce, na što su ovi reagirali vrlo žestoko i pošteno pretukli provokatore. No ubrzo su na srpsku stranu stali i rumunjski navijači, pa su batine pobrali i hrvatski huligani.
Uz sve to, društvo iz Hrvatske stiglo se potući i međusobno, pa je rumunjska policija cijeloga dana imala pune ruke posla. Privedeno je gotovo pedeset navijača, a navodno su agresivni Dinamovi navijači lošije prošli i u svim tih silnim tučnjavama. Što u okršaju s rumunjskim i srpskim navijačima, što u sukobima s 350 specijalnih policajaca.
Ali ni tu nije bio kraj divljanjima u izvedi navijača, i jedih i drugih i trećih. Makljaža se nastavila i na ulazu u stadion.
- Srbija, Srbija, Srbija! - vikali su rumunjski navijači u trenutku dok su prolazili pokraj dijela tribine na koji su ulazili BBB-ovci. Reakcija je ponovno bila žustra. Oni koji još nisu ušli na stadion krenuli su u novi obračun, a pridružili su im se i oni koji su se uspjeli vratiti s tribine. No reakcija specijalaca bila je brutalna, palice su opet počele raditi, a BBB-ovci su masovno završili na podu. Ubrzo su počela privođenja, stigao je kamion star barem 40 godina, s ružnom ceradom, u koji su policajci potrpali podivljale navijače. U međuvremenu su se bacale i baklje na obje strane, navijači su se gađali i ovom izuzetno opasnom artiljerijom.
Ni na tribinama neredi nisu prestali. BBB-ovci su smješteni u kavez, koji su nakon novih povika "Srbija, Srbija" krenuli probijati. Nemoćni zaštitari panično su počeli zvati specijalce u pomoć, a za to vrijeme nekoliko zagrebačkih huligana uspjelo je izaći iz kaveza. Brzo su došli specijalci sa psima i priveli još navijača. Gotovo kao stoku potrpali su ih u još dva kamiona starije proizvodnje i odveli.
Mnogi su teško disali na stadionu u tim najgorim trenucima, lako je moguće da je policija posegnula i za suzavcima. Neki su spominjali i gumene metke, prašilo se tamo gdje su smješteni Dinamovi navijači. U jednom su trenutku navijači Temišvara čak i krenuli prema kavezu, ali policija je brzo reagirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu