Obavijesti

Sport

Komentari 1

Navijačko nasilje u Britaniji je u dvije godine skočilo za 60 posto

Navijačko nasilje u Britaniji je u dvije godine skočilo za 60 posto

Bilo je 384 utakmica u kojima je prijavljen incident zločina iz mržnje, što je povećanje od 99 posto

Broj prijavljenih incidenata na nogometnim utakmicama u Engleskoj i Walesu u porastu je za 60 posto u odnosu na posljednju punu sezonu prije pandemije koronavirusa, objavile su britanske vlasti.

Podaci koje je dostavilo Ministarstvo unutarnjih poslova pokazuju porast asocijalnog ponašanja na utakmicama. Incidenti su prijavljeni na 1609 od 3019 utakmica odigranih u Engleskoj i Walesu prošle godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Finale Eura Italija - Engleska

Pokretanje videa ...

Uhićenja povezana s nogometom porasla su za 59 posto na 2.198 što je najviše u posljednjih osam godina. Na 729 utakmica je prijavljeno korištenje pirotehnike, a na 561 su bacani razni predmeti.

Bilo je 384 utakmica u kojima je prijavljen incident zločina iz mržnje, što je povećanje od 99 posto. Prema vladinoj statistici, zabilježena je 441 utakmica u kojoj su prošle sezone prijavljene invazije na teren, više nego dvostruko od sezone 2018/19.

Navijači West Hama uhićeni su 95 puta prošle sezone, što ih čini najgorim prijestupnicima, nakon njih slijede navijači Manchester Cityja sa 76 uhićenja, pa Manchester United (72), Leicester City (59), Everton (58)...

Arsenal razbio Brentford, Arteta uveo prvog igrača u povijesti Premiershipa mlađeg od 16 g.!
Arsenal razbio Brentford, Arteta uveo prvog igrača u povijesti Premiershipa mlađeg od 16 g.!

Vlasti su izdale 516 novih naloga navijačima za zabranu prisustva utakmicama, a na kraju prošle sezone bilo ih 1.308 aktivnih. Zabrana prisustva utakmicama proširena je i na one koji su proglašeni krivim za zločin iz mržnje na internetu povezan s nogometom.

Premijer liga je je objavila kako će uvesti najmanje jednogodišnju zabranu prisustva utakmicama za svakoga tko uđe u teren ili koristi pirotehnička sredstva.